Jouw strijd kan een zegen worden!

IWJ 13.17-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Jouw strijd kan een zegen worden!

Heb je Jaden Hayes ooit horen spreken? Jaden is een jongetje die een moeilijke start had aan het begin van zijn leven. Zijn vader stierf toen hij nog maar vier jaar oud was. En nog geen twee jaar hierna, vond hij zijn moeders lichaam… Ze was gestorven in haar slaap. Iedereen had zo’n medelijden met Jaden en keek met verdriet in hun ogen naar hem.

Jaden werd moe van al deze verdrietige gezichten om hem heen. Hij begon een manier te bedenken om deze mensen weer blij te maken. Hij zei tegen zichzelf dat als hij zou lachen naar de mensen om hem heen, dat zij dan misschien hetzelfde zouden doen. Jaden en zijn tante begonnen met het benaderen van mensen op straat die verdrietig keken. Het jongetje lachte naar ze en gaf ze soms zelfs speelgoed. 

De media deelde dit verhaal en veel mensen stuurden lachende foto’s naar Jaden als cadeau. Er was een nationale beweging ontstaan door Jaden’s acties!

Je vraagt je misschien af hoe een jongetje dat zoveel verloren heeft zoveel kan geven. Als er moeilijke dingen gebeuren in ons leven hebben we vaak de neiging om onszelf te verdrinken in verdriet. We isoleren onszelf. Maar ik geloof dat God ons een andere weg kan laten zien, net zoals bij Jaden. Hij kan ons, door Jezus, helpen om met opgeheven hoofd door dit proces heen te gaan. Hij kan jouw verdriet veranderen in vreugde, zoals ook in de Bijbel staat.

“…Ik zal hun rouw veranderen in vreugde, Ik zal hen troosten, Ik zal hen blij maken na hun verdriet.” (Jeremia 31:13, HSV)

Bid je met me mee? “Heer, U ziet de situatie waar ik in zit, U ziet wat ik heb verloren, wat van me weggenomen is. Het is heel moeilijk, maar ik geloof dat U een nieuwe weg voor mij voorbereid hebt. Heer, laat mij zien hoe ik me moet gedragen en verander mijn verdriet in vreugde. Wilt U mij zelfs maken tot een bron van bemoediging en zegen voor anderen? In Uw naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.