Jij weerspiegelt Gods macht!

08 januari 2022

 

Jij weerspiegelt Gods macht.
“Huh? Ik?”

Het was 24 juni. De grote dag. Ik zou gaan trouwen. Een enorme jurk en een nog grotere sluier. Romantischer kon niet. Wat wil je? Ik ging T R O U W E N! 

De kerk zat vol en ik liep door een lange gang. Mijn vader hield mijn hand vast en voor mijn gezicht had ik een sluier. Ik zag niets scherp, maar genoeg om waardig te wandelen, zeg maar. 

En toen kwam het moment. Met twee handen pakte André mijn sluier, deed hem naar achteren en voor mij stond mijn prins… zonder wit paard (je kan niet alles hebben ?).
En ik keek in zijn blauwe ogen… Dat alleen al was genoeg om een traantje te laten. 

Ik wens je toe dat als God de sluier voor jouw gezicht weghaalt, je Zijn ogen zult zien.

God kijkt je in de ogen. Je zult liefde zien.

Als er geen ‘sluier’ over je gezicht is, zul je een spiegel zijn van Zijn macht en Majesteit!
En die ‘sluier’ kan niet door iemand worden weggehaald, omdat die alleen door geloof in Christus verdwijnt. 

“En op ons gezicht is het licht van de macht en majesteit van de Heer te zien. Want er is geen ‘doek’ over ons gezicht. We zijn als spiegels die steeds meer de stralende macht en majesteit van de Heer weerspiegelen. Want we gaan steeds meer op Christus lijken. Dat gebeurt door de Geest van de Heer.” (2 Korintiërs 3:18, BB).

Hoe kom je van die sluier af?
Geloof! Alleen door jouw geloof in Christus verdwijnt die sluier.
Jij weerspiegelt Gods macht en waardigheid.

“Het geloof is de zekerheid
dat de dingen die we verwachten,
ook werkelijkheid zullen worden.
Het is het bewijs van de dingen
die we [nog] niet zien.” (Hebreeën 11:1, BB)

Zullen we samen bidden?
“Dank U wel voor het wonder dat ik Uw macht en Majesteit mag weerspiegelen. Maak mijn hart zacht, Heer. Ik wil vergeven, liefhebben en mild zijn, zoals U dat ook bent. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?