Jij kunt echt alle dingen aan!

IWJ 13.15-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Jij kunt echt alle dingen aan!

Heb je deze ochtend koffie of warme chocolademelk gedronken? Of hou je meer van thee, net zoals mijn vrouw Muriel? Als je haar blij wilt maken, breng haar dan een lekker ruikende kop thee rond vier uur ’s middags. Dat vindt ze geweldig. Vandaag wil ik het over thee hebben en dan vooral het proces dat de geur van de thee vrij laat komen. 

De apostel Paulus verklaart in het Woord in Filippenzen 4:13, “Ik kan alle dingen aan, dankzij Christus Die mij kracht geeft.”

In dit vers betekenen de woorden “kracht geven” in het Grieks letterlijk “kracht in iets laten trekken.” Het idee van “trekken” doet me denken aan thee. We maken water, zonder dat er iets aan toegevoegd is, zonder kleur of geur, warm. Wanneer het water heel heet is, is het klaar voor de thee. Het water de neemt kleur en smaak op en dan is de thee klaar! 

Wanneer we bidden en God zoeken, komt ons hart open te staan. Dan kan dus de Heilige Geest de aanwezigheid van Jezus in jou laten zien en begint er iets te verspreiden. Zijn karakter, Zijn kleur en Zijn leven. Hij begint jouw hele leven te veranderen en te beïnvloeden en Hij zorgt ervoor dat jij alle dingen aan kan door Hem. 

De fout die we meestal maken is dat we alles zelf proberen te doen. Toch zegt Jezus, “…Want zonder Mij kunnen jullie niets doen.” (Johannes 15:5, BB)

Betekent dat dat we echt helemaal niks kunnen zonder Hem? Nee. Je kunt een hoop dingen doen zonder Jezus. Maar aan de andere kant, zonder Jezus kunnen we niks doen dat echt vrucht draagt. Niks dat ervoor zorgt dat we onze levens en de wereld om ons heen kunnen veranderen. 

Sta de Heilige Geest toe om te komen en Zijn leven in jouw leven te laten “trekken”. Creëer omstandigheden in je ziel, je hart en je gedachten die Hem toestaan om jou te vullen met Zijn kracht. Breng tijd door in de aanwezigheid van God door de Bijbel te lezen, te bidden en Hem te aanbidden. 

Als je Hem Zijn leven in jou laat trekken, zal Hij Zijn leven via jou verspreiden!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Laat een reactie achter