Jij hebt een bron in je!

02 september 2020

Heb jij iemand wel eens horen zeggen: “zij is een bron van ellende” of “het is een bron van bacteriën”?

Als iets een bron is, weet je dat het niet vanzelf stopt. Soms is dat fijn en soms niet.

Tijdens een vakantie in de bergen kan ik niet anders dan altijd een tijd turen naar een bron waar water uitstroomt in de bergen. Hoe lang je ook kijkt, het stopt niet. Ook niet voor een korte pauze. Zo intrigerend…

Als je ’s avonds gaat slapen en je denkt aan de bron, dan weet je dat deze nog steeds loopt. Als je na twee weken naar huis rijdt, weet je dat de bron nog steeds op dezelfde manier stroomt. Als je een jaar later bij de bron gaat kijken, kun je ervan uitgaan dat de bron nog steeds stroomt. 

Hoe bijzonder!

Ook jij hebt een bron in je!

Wat voor bron?

“Want het water dat Ik hun geef, zal in hen een bron worden waar water uit opborrelt dat eeuwig leven geeft.” (Johannes 4:14, BB)

Jezus spreekt deze woorden tegen een vrouw die heel veel redenen heeft om zichzelf niet te zien als een mogelijke hemelse bron. Ze heeft meerdere mannen gehad en is een Samaritaanse (wat niet positief is in de Bijbel). Ik bedoel maar: het lijkt een bron van ellende en achterstand. 

Maar Jezus biedt levend water aan. Aan deze vrouw, maar ook aan jou. Jouw ziel hoeft geen dorst meer te hebben.

Psalm 34:9: “Probeer maar hoe goed de Heer is! Het is heerlijk voor je als je op Hem vertrouwt.” (BB)

Drink en voel Zijn liefde bij je naar binnen stromen. Weet dat deze verfrissing in jou is, als een bron. Je hoeft hem niet aan te boren, Hij is er al. God zelf woont met Zijn levend water in jou.

Ik daag je uit om in tijden van stress en vermoeidheid bij de Bron te zitten en te ontdekken dat deze nooit stopt om jou verfrissing te geven. Laat Hem een wonder in je binnenste mogen doen.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?