Jij en ik hebben iets hetzelfde

14 mei 2023

Jij, ik én Jezus hebben zelfs iets hetzelfde.
Wij lijken daarin op elkaar.
We horen bij elkaar.

We hebben alledrie een moeder!

Misschien heb jij helaas al afscheid moeten nemen van je moeder… dan spijt mij dat enorm voor jou. Misschien mis je je moeder, omdat ze zich door jou niet laat vinden? 

Of misschien geniet jij juist enorm van je moeder…
Misschien…

Mijn moeder heet Gerrie. Zij is de allerliefste, dat begrijp je. Mijn schoonmoeder heet Riet.
Die is ook de allerliefste, zeker.

Vandaag is het moederdag. Laten we onze moeders vieren. Zij hebben ons het leven geschonken. Met hen waren we vanaf ons prille begin nauw verbonden. 

Jezus’ moeder heet Maria. Hij noemt haar niet de allerliefste. 

Bij Jezus is er geen allerliefste, omdat Hij alle mensen even lief heeft.


‘Want God houdt zoveel van de mensen, dat Hij zijn enige Zoon aan hen heeft gegeven.’
(Johannes 3:16, BB)  

Jezus’ naam betekent ‘God redt’. Jezus is bij Zijn hemelse Vader weggegaan om geboren te worden bij Zijn aardse moeder, Maria. Een wonderlijke weg die ons wonderen brengt en ons leven wonderlijk mooi maakt.

 

Mocht jij een diep verlangen koesteren om moeder (of vader) te worden en het is tot dusver nog niet gebeurd, dan wil ik je juist vandaag een warme omhelzing geven. Ik wens je wonderen toe. Het wonder van vervuld verlangen voor jou… weet dat ik van je hou! 

Zullen we samen God danken:
‘Heer, U vindt mij de allerliefste, net als alle andere mensen. Dank U daarvoor! Amen.’

Ik moedig je aan om je dankbaarheid naar moeders in jouw leven vandaag uit te spreken. Ga ervoor!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?