Jij bent speciaal

IWJ 13.22-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Jij bent speciaal

In zijn boek Niemand Is Zoals Jij vertelt Max Lucado een mooi verhaal. De Nerflanders, kleine houten mensen, geven zichzelf waarde door sterren op de mensen te plakken die het meest getalenteerd zijn en stippen op de mensen die het minst getalenteerd zijn. Een van hen, Wout, is klein en vol stippen. Hij is verdrietig omdat hij erg zijn best doet om aan de verwachtingen van de anderen te voldoen. Dus gaat hij naar zijn maker, Eli, en ontdekt een geweldige waarheid:

“Wout moest lachen. “Ik, bijzonder? Waarom? Ik kan niet hardlopen. Ik kan niet hoog springen. Mijn verf is afgebladderd. Waarom vindt u mij bijzonder?”

Eli keek hem aan. Legde zijn handen op de kleine houten schoudertjes en zei met nadruk: “Omdat je bij mij hoort. Daarom vind ik jou zo bijzonder. Ik houd van jou.”

Wout had nog nooit meegemaakt dat iemand zo naar hem keek. En dit was niet zomaar iemand, nee dit was zijn maker. Hij wist niet wat hij moest zeggen.”

Misschien hebben mensen ook stickers op je geplakt en je veroordeeld, je niet gewaardeerd en je geminacht. Maar God ziet potentie in jou, buitengewone potentie. Hij heeft jou gemaakt en Hij houdt van jou (zie Jesaja 43:4). Wanneer jouw Maker jou ziet, ziet Hij geen mislukking of foutje. Hij ziet juist het tegenovergestelde! 

Wanneer Hij jou ziet, ziet God Zijn geliefde kind. Jij bent oneindig kostbaar en speciaal voor Hem!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Laat een reactie achter