Jij bent het huis van de Heer!

IMAGE-17-La-maison-de-Dieu-cest-vous-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Jij bent het huis van de Heer!

“Ik zal in het huis van de HEERE blijven tot in lengte van dagen.” (Psalm 23:6)

We zijn alweer aangekomen bij het slot van deze prachtige Psalm. Ik hoop dat de korte overdenkingen je een beter zicht gegeven hebben op de manier waarop Jezus jouw herder wil zijn.

David eindigt zijn lied met deze woorden: “Ik keer terug in het huis van de Heer tot in lengte van dagen.”

David hield ervan om in het huis van God te zijn. Hij hield van de aanwezigheid van de Heer. Voor David gold hetzelfde als voor de schrijver van Psalm 84: “Beter één dag in uw voorhoven dan duizend dagen daarbuiten.” (Psalm 84:11)

Vandaag de dag is het niet per se noodzakelijk een gewijde plaats te betreden om in Gods tegenwoordigheid te komen. Het offer van Jezus aan het kruis heeft voor ons de weg naar Zijn aanwezigheid vrijgemaakt, altijd en overal.

Jij bent het huis van God. Je lichaam is een tempel van de Heilige Geest die in je woont. Koester die aanwezigheid, net zoals David dat deed, alle dagen van je leven tot in eeuwigheid. De hemel wacht namelijk op je…

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.