Jij bent heel veel sterren waard!⭐

25 januari 2023

Een tijd geleden sprak ik in een kerk over de waarde van een mens en ik stelde de vraag:
‘Kijk eens naar je buurman of buurvrouw. Hoeveel sterren zou jij hem of haar geven?’

Er werd wat heen en weer gepraat en vervolgens kreeg iedereen natuurlijk het maximale aantal sterren toebedeeld. En terecht! 

Jij bent namelijk heel veel sterren waard.

Max Lucado inspireerde mij met zijn boek ‘Niemand zoals jij’.

De Nerflanders, kleine houten mensen, geven elkaar waarde door stérren op mensen te plakken die het meest getalenteerd zijn en stíppen op mensen die het minst getalenteerd zijn.

Een van hen is Wout. Hij is klein en vol stippen. Elke dag doet hij opnieuw erg zijn best om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Dat maakt hem steeds zo verdrietig. Dus gaat hij naar zijn maker, Eli, en ontdekt dan een geweldige waarheid: ‘Jij bent bijzonder, Wout!’

‘Ik bijzonder? Waarom? Ik kan niet hardlopen. Ik kan niet hoogspringen. Mijn verf is afgebladderd. Waarom vindt U mij bijzonder?’, vraagt Wout. Eli keek hem aan, legde zijn handen op de kleine houten schoudertjes en zei met nadruk:
‘Omdat je bij mij hoort. Daarom vind ik jou zo bijzonder en … Ik hou van jou.’

Wout had nog nooit meegemaakt dat iemand zo naar hem keek. En dit was niet zomaar iemand. Welnee, het was zijn maker! Hij wist niet wat hij moest zeggen.

Misschien hebben mensen ook stickers op jou geplakt en je veroordeeld. Met minachting ben je aangekeken. Maar God ziet potentie in jou, buitengewone potentie.

‘Want God houdt zoveel van de mensen, dat Hij zijn enige Zoon aan hen heeft gegeven. Johannes 3:16 BB 

Vergeet nooit: Hij heeft jou gemaakt en Hij houdt van jou!

Wanneer jouw Maker je ziet, ziet Hij geen mislukking of foutje. Hij ziet juist het tegenovergestelde! Wanneer God jou ziet, ziet Hij Zijn geliefde kind. Jij bent oneindig kostbaar en speciaal voor Hem!

Zullen we samen bidden?
‘Dank U wel dat U mij zo waardevol vindt. Help mij Heer om mijzelf ook steeds meer op deze wijze te zien. Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.



*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?