Jij bent geschapen naar Gods beeld… net als iedereen!

20200211 14.16

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Jij bent geschapen naar Gods beeld… net als iedereen!

In Genesis 1:26 lezen we dat de mens gemaakt is “naar Gods beeld.”

Stel jezelf de volgende vraag: als mijn naaste, net als ik, naar Gods beeld geschapen is, hoe kan ik dan niet van hem/haar houden? Hoe kan ik eigenlijk zeggen dat ik God liefheb als ik mijn naaste niet liefheb? (zie 1 Johannes 4:20, BB)  

Jezus werd mens. Hij wandelde op deze aarde, met Zijn voeten op onze aarde. Hij ervoer dezelfde verleidingen als wij. Hij had een echte relatie met de mensen om Hem heen. Hij zag hun zwakheden en mislukkingen en toch hield Hij van hen. Hij hield zelfs van de mensen die Hem aan het kruis spijkerden.

Jezus is het ultieme voorbeeld! Maak Hem ook tot jouw voorbeeld. Heb lief, zelfs als iemand jou helemaal verkeerd behandelt. Jezus heeft hetzelfde voor jou en voor mij gedaan!

Wanneer je die persoon ziet die niet aardig is of altijd klaagt, wanneer je dat vervelende schreeuwende kind uit de straat ziet, onthoud dan dat ze zijn gemaakt in het beeld van God. Waardeer deze mensen en heb ze lief!

Weet dat ik aan je denk en voor je bid. Je bent geliefd!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.