Jezus volgen heeft hemelse gevolgen

09 oktober 2020

Als ik over het strand loop, zie ik een spoor achter mij. Mijn voetstappen staan in het zand. Soms heb ik dan de neiging om even te hinkelen op 1 been, zodat ik mijn eigen spoor ontregel. Waarom? Gewoon leuk! 

Als je samen met iemand over het strand loopt, en je kijkt achterom, dan ziet het er anders uit dan dat je alleen loopt. Logisch.

Als jij samen met Jezus wandelt, laat je ook een ander spoor achter. Dat zie jij, maar dat zien ook anderen! Al spreek je er niet over, al zing je het niet van de daken… Samen laat je een spoor achter dat er anders uitziet dan wanneer je alleen langs de kustlijn zou lopen.

Deze week hebben we goed gekeken naar het verhaal van de blinde man die genezen wordt door Jezus (zie Johannes 9). Vandaag doen we dat voor het laatst. Deze blinde man liet ook een spoor na.

De mensen spreken over hem. Een ontmoeting met Jezus kan niet verborgen blijven. Vrienden en bekenden worden er onrustig van en reageren erop. Ze verbazen zich en komen met vragen. 

“Zijn buren en de andere mensen die hem als blinde bedelaar hadden gekend, zagen hem. En ze zeiden tegen elkaar: “Is dat niet die bedelaar?” Sommige mensen zeiden: “Ja, dat is hem inderdaad.” Andere mensen zeiden: “Nee, hij lijkt alleen op hem.”” (Johannes 9:8-9, BB)

  • Ook de critici laten zich horen. (vers 13)
  • Een verwijdering volgt. (vers 34)
  • De persoon Jezus wordt ter discussie gesteld. (vers 29)
  • De ouders worden erbij betrokken. (vers 18)
  • Tegenargumenten klinken. (vers 16)

Jezus volgen heeft grote gevolgen. Maar mag ik je daarin vandaag bemoedigen?

Jezus loopt naast je. Samen kun je alle vragen aan, alle opmerkingen… alles. Jij wandelt niet alleen. Dat maakt je zo sterk. In jouw wandel met de bron van Liefde, heb je enorm veel liefde om te delen. Ga ervoor vandaag. Deel liefde. Ik wens je een fijne, Hemelse wandeling!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?