Jezus is jouw thuis!

23 december 2020


Ken jij een dak- of thuisloze?
Wel eens samen koffie gedronken?
Ik wel. In Zwolle. Op een heel bijzondere dag. 

Deze dag was er namelijk een hardloopwedstrijd georganiseerd voor de dak- en thuislozen in Zwolle. Ze kregen sportschoenen en een complete outfit en na afloop gingen we met meer dan 100 mensen ‘dineren’.

Op een grote aanhanger achter een tractor schilderde ik een speciaal schilderij voor hen. Terwijl we dwars door Zwolle reden, pikten we daklozen op die de eindstreep niet konden halen. Muziek kondigde onze optocht al aan. 

Waarom deden we dit?
Omdat elk mensen waardevol is en recht heeft op een dak boven zijn hoofd.

Maria en Jozef hadden zo mee kunnen lopen met deze groep mensen. Voor hen was er ook geen opvang. Ja… later…ergens achter in een stal. En dat terwijl je als zwangere vrouw op springen staat! 

“Ik zeg toch NEE! Geen plaats.”
“Ja maar, MARIA IS ZWANGER!”

Wij denken vaak dat ze huilend op de ezel zat, maar misschien was elke vezel van haar bestaan doordrenkt van vertrouwen en straalde ze. Misschien kon ze niet wachten totdat de belofte van God in vervulling zou gaan en dat zij dat als eerste mocht zien en ervaren.

Toen Maria hoorde dat ze zwanger was, sprak ze namelijk de legendarische woorden: “Ik vertrouw U op Uw woord.”

Wat super sterk van zo’n jong meisje die haar toekomst in duigen zag vallen, maar diep geraakt werd door de engel die met een grote belofte bij haar kwam.

Vertrouwen werd geboren.
Vertrouwen werd gekoesterd.

Als jij hunkert naar warmte, familie, vrienden en naar een veilig thuis, laat deze kerst dan jouw binnenste borrelen van hoop en diep vertrouwen op dat wat God je wil gaan schenken, ook al zie je het nu nog niet. 

Hij is jouw veilige THUIS.

Zullen we samen bidden? “Tijdens deze donkere dagen, verlang ik naar Uw warmte, liefde, levenslust, moed, kracht, hoop en verlichting in mijn leven. Dank U wel, dat U dat ook aan mij wilt schenken. Ik vertrouw op U. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?