Jezus is jouw healthy shake ?

28 november 2020


Als je mij volgt op Instagram of Facebook weet je dat ik vaak rond vier uur ’s middags een smoothie drink. Ik gooi bevroren vruchten, water en Griekse yoghurt in de blender. Ik druk op het ‘on’ knopje en een enorme herrie volgt. De deksel van de blender duw ik een beetje aan, omdat ik bang ben dat deze eraf vliegt… Die ervaring heb ik… 

Als ik de eerste slokken van dit drankje drink, lijkt het net of er een energie knopje wordt omgezet. Ik kan weer. Ik ben aan!

Jezus wil zo in ons leven zijn. Hij wil dat we ‘aan’ gaan als Hij in ons leven komt.

Wat doe jij in een dip?

Jezus wist hier raad mee. Hij zei: “Drink Mij.”

Hoe werkt dat drinken van Jezus? Heeft Hij een hemelse blender? Is er een speciale truc waardoor dit water je eeuwig leven geeft?

Nee. Nee. Nee. Dat is allemaal niet nodig. 

Het enige dat je nodig hebt is Jezus zelf. Hij zegt: “”Als je dorst hebt, moet je naar Mij toe komen en drinken! Als je in Mij gelooft, zullen stromen van water dat leven geeft uit je binnenste stromen!” (Johannes 7:37-38, BB)

Power in je binnenste! Het stroomt! Voel je het?

“Maar misschien is dat niet voor mij?” , kun je denken. Let dan goed op hoe Jezus dit vers eindigt: “Want dat is beloofd in de Boeken!”

Beloofd is beloofd. Je mag zeker weten dat je fris en fruitig mag zijn, dankzij Zijn aanwezigheid in jou.

Check de zinnen die daarna in de Bijbel staan: “Met dit water bedoelde Hij de Heilige Geest. De mensen die in Hem zouden geloven, zouden de Heilige Geest krijgen.” (Vers 39) 

Ik daag je uit: Gooi jezelf in de blender. Laat je even helemaal door elkaar schudden. Gods Heilige Geest in jouw leven is je allergrootste energy boost! 

Die shake van mij is daar niets bij!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?