Jezus is er al!

IWJ dec-24-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Jezus is er al!

In het Oude Testament van de Bijbel lezen we dat de gelovigen van toen een belofte van God hadden ontvangen over Jezus. Ooit zou de Messias komen en Gods volk bevrijden! “De Heer zegt: En jij, Betlehem, bent wel één van de kleinste dorpen in Juda, maar in jou zal mijn Koning geboren worden. Hij zal over Israël heersen. Hij is er altijd al geweest, al van eeuwigheid af aan.” (zie Micha 5:1

Deze gelovigen moesten lang wachten tot Jezus daadwerkelijk kwam en waren vol verwachting: “Wanneer zal de Messias komen? Is Hij al gekomen, onze Messias, onze Verlosser?”

Hoe anders is dat nu voor ons?! De belofte die gedaan was over het kind dat in Bethlehem geboren zou worden, is zo’n 2000 jaar geleden al in vervulling gegaan: “Ook Jozef ging op reis. Hij reisde van de stad Nazaret in Galilea naar Betlehem in Judea. (…) Daar moest hij zich laten inschrijven, samen met Maria met wie hij was verloofd. Maria was in verwachting. Toen ze daar waren aangekomen, werd het kind geboren. Het was haar eerste kind, een zoon. Maria wikkelde Hem in een doek en legde Hem in een voerbak van de dieren. Want in de herberg was voor hen geen plaats.” (Lukas 2:1-7)

Bekijk de video van de Zandschepper, gebaseerd op bovenstaand bijbelgedeelte.

Wij hoeven dus niet meer op een Redder te wachten en in onzekerheid te leven… Hij is al gekomen! En niet alleen kwam Hij, maar Hij is nog steeds hier, levend in ons.

Je Redder, de langverwachte Messias, je Verlosser, is al hier. Je hoeft niet naar de lucht te kijken en te wachten. Jezus is hier, pal naast jou, levend in jou. En Hij helpt je en zorgt voor je, elke keer als je het nodig hebt.

Je kunt vandaag weer op Hem rekenen!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.