Jezus is de Vredekoning!

IWJ 13 (1).7-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Jezus is de Vredekoning!

“Want er is een Kind geboren: we hebben een Koningszoon gekregen. Hij zal als Koning heersen. Hij wordt Wijze Raadgever, Sterke God, Eeuwige Vader en Vredekoning genoemd.” (Jesaja 9:5, BB)

In andere vertalingen wordt ook wel gesproken over de Vredevorst. Een vorst of koning is een naam die een bepaalde waardigheid heeft, een soevereine titel. Jezus heeft macht en doordat God Hem deze naam geeft, laat Hij zien dat Jezus behandeld dient te worden naar deze waarde.

Een koning was en is verantwoordelijk voor de vrede in een land. Deze titel herinnert ons er dus ook aan dat Jezus Degene is die echte vrede kan brengen op deze wereld.

Alleen Hij brengt vrede. Eerst en vooral met God. Dankzij Jezus’ offer is het weer goed tussen God en ons. Maar Jezus brengt ook vrede in je hart, een vrede die je nergens anders kunt vinden.

Jezus zei: “Ik geef jullie vrede. Ik geef jullie míjn vrede. De vrede die Ik jullie geef, is een ander soort vrede dan de vrede van de wereld. Wees niet bang of verdrietig.” (Johannes 14:27, BB)

Bid je mee? “Here Jezus, mijn Vredevorst. U bent het die mij echte vrede kunt geven en daar verlang ik zo naar. U weet wat er speelt in mijn leven en ik vraag U om rust te brengen. Dank U voor het offer dat U bracht, dank U dat het goed is tussen U en mij. U bent een goede God. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.