Jezus is de Sterke God!

IWJ 13.5-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Jezus is de Sterke God!

“Want er is een Kind geboren: we hebben een Koningszoon gekregen. Hij zal als Koning heersen. Hij wordt Wijze Raadgever, Sterke God, Eeuwige Vader en Vredekoning genoemd.” (Jesaja 9:5, BB)

God kent jouw sterke kanten, evenals je zwakheden. Hij weet dat je moet worden beschermd en verdedigd, zoals een kasteel dat wordt aangevallen door vijanden. Hij weet dat je niet altijd sterk kunt zijn en daarom is Hij sterk voor jou.

Op welke gebieden van het leven voel je je zwak?

  • Heb je God nodig om je fysieke kracht te vernieuwen? Dit belooft de Bijbel: “Mensen die moe zijn, geeft Hij nieuwe kracht. Uitgeputte mensen maakt Hij weer sterk.” (zie Jesaja 40:29, BB)
  • Moet je emotioneel worden aangemoedigd en versterkt? God kan dit voor je doen: “Kom naar Mij als je moe bent. Kom naar Mij als je gebogen gaat onder het gewicht van je problemen! Ik zal je rust geven. (zie Matteüs 11:28, BB)
  • Leef je in angst voor de toekomst, die van jou of die van je kinderen? De Sterke God zegt: “Ik beloof je dat al je moeite niet voor niets zal zijn. Wanneer je in nood komt, zal Ik ervoor zorgen dat je vijanden je niets zullen doen.” (zie Jeremia 15:11, BB)

Je God is een Sterke God!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.