Je voelt je een verliezer, wat nu?

08 februari 2021


Mijn zus, Jetske, is geboren met een handicap. Omstandigheden in haar leven beperken haar mogelijkheden, maar beperken niet haar innerlijke leven. 

Ze accepteert tegenslag, omarmt het leven zoals het komt, en kijkt naar wat wel lukt. 

Altijd? Nee, niet altijd. 

Als tegenslagen ineens heel pijnlijk zijn, mogen teleurstelling en verdriet er zijn. Tegen je eigen gevoelens vechten, heeft geen zin. Je eigen gevoelens negeren helpt ook niet.

Omstandigheden laten je geloven dat je geen overwinnaar bent, maar een verliezer. Jezus zegt tegen je: je bent meer dan overwinnaar, ondanks je omstandigheden.

Al breekt de strijd tegen mij los, toch blijf ik vertrouwen,” zegt koning David in Psalm 27:3 (BB).  

Wat valt er te winnen in het leven als je het gevoel hebt alles al verloren te hebben?

Ondanks de druk die David ervaarde door zijn verantwoordelijkheid als koning en ondanks de drukkende omstandigheden in zijn leven, was dit zijn verlangen boven alles:

“Ik vraag maar één ding van de Heer. Dit is wat ik het liefste wil: ik wil alle dagen van mijn leven dicht bij de Heer zijn, om ervan te genieten hoe prachtig en hoe vriendelijk Hij is en om Hem te leren kennen.” (Psalm 27:4, BB)  

David klampt zich niet vast aan omstandigheden. Hij klampt zich vast aan de belofte van God. Vers 5: “Als er gevaar dreigt, verbergt Hij mij in zijn huis. Bij Hem ben ik zo veilig als op een hoge rots.”  

Zullen we een voorbeeld nemen aan David en zo proberen te leven? Laten we ons vastklampen aan Gods belofte!

Ik wil graag voor je bidden: “Heer, help ons om te genieten en ons veilig te voelen bij U, ondanks moeilijkheden die er soms zijn. Bedankt voor Uw belofte dat ik bij U altijd veilig ben. In Jezus’ naam. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?