Je leven is als een boom…

IWJ FB 1.24-nieuw-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Je leven is als een boom…

Welzalig [gelukkig is] de man die niet wandelt in de raad van de goddelozen, die niet staat op de weg van de zondaars, die niet zit op de zetel van de spotters, maar die zijn vreugde vindt in de wet van de Heer en Zijn wet dag en nacht overdenkt. Want hij zal zijn als een boom, geplant aan waterbeken, die zijn vrucht geeft op zijn tijd, waarvan het blad niet afvalt; al wat hij doet, zal goed gelukken.” (Psalm 1:1-3, HSV)

Denk eens aan een boom met diepe wortels, een stevige stam, sterke takken, groene bladeren, bloeiende bloemen en heerlijk fruit. Die boom ben JIJ! Het is een beeld van wat God met je leven wil doen.

Nog niet zo lang geleden ontving ik een prachtige e-mail van een lezer van Ik Wonder Jou, die me inspireerde om dit gebed voor je te schrijven …

  • Ik vraag God om wortels van gezondheid voor je.
  • Ik vraag God om een ​​stam van bevrijding voor je, als een tunnel die leidt naar vreugde en het einde van je lijden.
  • Ik vraag God om takken van voorspoed voor je.
  • Ik vraag God om massa’s bladeren, groene schatten en trossen sappige, weelderige vruchten.
  • Ik vraag God om beschermende heggen van bloemen die liederen van overwinning ademen op het ritme van de wind.
  • Ik vraag God om een ​​vruchtbare boom met in de hoogste takken een nest van overvloed waar roofvogels niet bij kunnen – een boom die symbool staat voor blijvend geloof, volharding in elke beproeving en een eeuwigheid van geluk.

Ja, je leven zal zijn als een boom, geplant aan waterbeken, die zijn vrucht geeft op zijn tijd, waarvan het blad niet afvalt!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.