Je komt door deze mist heen!

20200406 15.9

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Je komt door deze mist heen!

Heb je wel eens dichte mist meegemaakt? Het kan best eng zijn, zelfs gevaarlijk, vooral als je aan het rijden bent. Ook kan het deprimerend worden als het dagen mistig blijft. Misschien maak jij dit niet zo vaak mee, maar op sommige plekken in de wereld kan mist heel lang aanhouden.

Mist is eigenlijk een wolk die de grond aanraakt, als een soort sluier. Ik weet niet wat jij ervan vindt, maar ik vind het erg vervelend om in de mist te rijden. Geef mij maar de zon en een blauwe lucht, dan kan ik alles tenminste zien!

De mist waar ik vandaag met je over wil praten, heeft niets met het weer te maken. Soms kan het zo zijn dat je je leven of de toekomst niet meer helder ziet, alsof je in de mist staat. Deze sluier ontneemt je het zicht… Je weet dan niet welke weg je moet nemen of wat de toekomst je brengt. Je voelt je verdwaald… Misschien ervaar jij nu ook wel veel onzekerheid over hoe je toekomst eruit ziet. Het is voor veel mensen een onzekere periode…

Op zo’n moment spreekt Gods Woord op een geweldige manier tot ons: “God zal Zelf voor je uit uit gaan. Hij zal met je zijn. Hij zal je niet in de steek laten. Wees dus niet bang.” (zie Deuteronomium 31:8)

Er zijn nog zoveel meer Bijbelteksten die ons eraan herinneren dat God de controle heeft, dat de mist uiteindelijk weg zal gaan.

En als de mist dan weg is, blijft God gewoon bij je. Hij is voor eeuwig en wint altijd. God verlaat je niet. Hij slaapt niet en Hij verandert niet.

Ga samen met Hem door deze mist heen. Hou Hem vast. Hou je vast aan Zijn Woord. Ga in geloof op weg en zie hoe de mist uiteindelijk zal verdwijnen en de zon doorbreekt!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.