Je instelling bepaalt hoe ver je komt!

IWJ 2.30-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Je instelling bepaalt hoe ver je komt!

Vers 6 van Psalm 27 is een vers van geloof en actie: ”Daar sta ik hoog boven de vijanden die me omringen. Daarom wil ik juichend offers brengen in zijn tent en liederen zingen voor de Heer.” (Psalm 27:6, BB) 

Zig Ziglar, een Amerikaanse spreker, zei: “Je instelling, niet je talent, bepaalt hoe ver je komt.” Je kunt zien dat ook David die instelling in dit vers laat zien.

  • David gelooft in Gods kracht. Daardoor ziet hij zichzelf hoog opgeheven worden boven zijn vijanden. Hij kijkt niet meer naar zijn vijanden, maar naar God die hem optilt, hem zegent, hem herstelt, hem beloont!
  • Hij richt zich op de toekomst. Ik wil offers brengen… Ik wil zingen… Ik wil prijzen… Zijn toekomst ligt voor hem klaar. David weet dat God hem tot grote hoogte zal laten stijgen.
  • David begint God vooraf al te danken voor wat hem zal worden gegeven. Zijn hart en mond zijn van tevoren al vol lof!

Je kunt niet altijd kiezen wat je overkomt, maar je kunt wel beslissen hoe je daarop reageert! Kies de houding die je in staat stelt om boven de storm, de wolken en de wind uit te stijgen. Vergeet niet dat boven de wolken, de lucht nog steeds blauw is!

Kies vandaag de juiste instelling!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.