Je hoeft niks meer te doen!

IWJ 11.9-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Je hoeft niks meer te doen!

Het nieuwe verbond dat Jezus kwam sluiten is echt geweldig! Waarschijnlijk weet je het al, maar in het Oude Testament moesten mensen er alles aan doen om dichter bij God te komen.

God verwachtte dingen van hen die ze nooit konden waarmaken. Zoals: “JIJ zult niet liegen. JIJ zult geen andere goden voor Mijn aangezicht hebben. JIJ zult de naam van de Here, uw God, niet verkeerd gebruiken. JIJ zult niet begeren.” En zo ging het door.

JIJ: dit kleine, drie-letterige woordje weegt zwaar op onze schouders… Maar in dit nieuwe verbond heeft Jezus alles voor ons gedaan. Hij kon deze regels wel volbrengen.

God gaat van het woord “jij”, dat laat zien dat alles afhankelijk was van de mens, over naar “Ik”, het “Ik” van Jezus, dat laat zien hoe diep Zijn toewijding is. “Maar het nieuwe verbond dat Ik later zal sluiten, zal anders zijn: Ik zal mijn wet [niet meer in steen, maar] in hun binnenste schrijven, in hun hart en in hun verstand. Ik zal hun God zijn en zij zullen mijn volk zijn. Dan zullen ze elkaar niet meer hoeven te leren wie Ik ben. Want iedereen, van hoog tot laag, zal Mij kennen. Ik zal al hun ongehoorzaamheid vergeven. Ik zal er zelfs niet meer aan denken.” (Hebreeën 8:10-12, BB)

De focus is verschoven, de druk en verantwoordelijkheid liggen niet meer op ons. Het rust allemaal op God, op Jezus, die alles aan het kruis heeft volbracht om dit verbond mogelijk te maken.

Hoe zou je God dan niet kunnen aanbidden? Hij draagt alles!

“Maar alle dingen komen van God, bestaan door God en zijn voor God. Voor Hem is alle eer voor altijd en eeuwig! Amen! Zo is het!” (Romeinen 11:36, BB)

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.