Je hebt de overwinning al!

IWJ 11.14-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Je hebt de overwinning al!

Heb je ooit echt nagedacht over de uitdrukking “strijden voor de overwinning”?

Soms hebben we een strijd te voeren, zowel jij als ik:

  • Strijd tegen ziekte.
  • Strijd tegen een verslavende gewoonte of gedrag.
  • Strijd om een huwelijk of relatie te redden.

Als kinderen van God spannen wij ons dus vaak in om moedig te strijden voor de overwinning, vertrouwend op Gods kracht en de overwinning van Jezus. Maar… Jezus heeft al gewonnen.

Hij overwon niet alleen over de dood door Zijn opstanding, maar Hij heeft ook onze ziekte, verslavingen en ons lijden verslagen!

Ik zou je vandaag willen bemoedigen om niet voor de overwinning te vechten, maar vanuit de overwinning. Met andere woorden, ik moedig je aan om te strijden terwijl je je overwinning al vasthoudt. Jezus heeft deze namelijk al voor je gekocht, de overwinning is voor eeuwig!

Dit vergt een heel andere mentaliteit en is een heel andere positie. In plaats van te strijden om de overwinning te behalen (en dus jezelf onnodig uit te putten), nodigt Jezus je uit om te rusten in Zijn overwinning!

Deze overwinning wordt zichtbaar door de wonderen in de levens van vele mensen. Larissa’s getuigenis is slechts één voorbeeld daarvan:

“Ik ontving een wonder toen ik een van je e-mails las. Die ochtend bad ik voor mijn schoonzus Rama, die het syndroom van Lyell had (een huidaandoening). Er was niets dat iemand kon doen om haar te redden, er was geen enkel medicijn waarmee zij gered kon worden. Maar God heeft haar gered! Een wonder gebeurde, ze is weer gezond! Ik wil alle eer aan Jezus geven”.

Je overwinning is al gewonnen, de strijd is afgelopen! Rust vandaag in de overwinning die Jezus voor je haalde aan het kruis.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.