Je erft Gods vrede!

IWJ Erfgenaam-2 [20191228]

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Je erft Gods vrede!

Stress is één van de schadelijkste dingen voor onze lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheid. Maar toen God je met liefde maakte, bedacht Hij geen leven vol zorgen voor je. Hij wilde dat je een leven gevuld met Zijn vrede zou hebben! Hij heeft het al aan jou gegeven, zoals het volgende Bijbelvers ons vertelt: “Ik geef jullie vrede. Ik geef jullie Míjn vrede. De vrede die Ik jullie geef, is een ander soort vrede dan de vrede van de wereld. Wees niet bang of verdrietig.” (Johannes ‭14:27,‬ ‭BB‬‬)

Soms wordt deze vrede aangevallen door allerlei situaties: door stress van je werk, door een gezinssituatie, door je gezondheid, door je relaties of door financiële zorgen.

Misschien vraag je je wel af hoe het ooit mogelijk is om te genieten van deze vrede die God je geeft. Om je geen zorgen te maken of bang te zijn in deze zorgwekkende situaties. Dan zegt God maar één ding tegen je: “Vertrouw op Mij.” 

Hij nodigt je vandaag uit om terug in Zijn armen te komen, waar je misschien uit weg bent gegaan. Hij nodigt je uit om jezelf helemaal over te geven aan Hem en op Hem te vertrouwen. Hoe doen we dit als de rekeningen zich maar opstapelen? Als we de pijn niet meer kunnen dragen? Als niks meer goed gaat? Door niet op te houden met geloven in Hem en te vertrouwen op Hem ondanks de omstandigheden, want:

  • Zijn Woord is waar en Zijn beloften zijn zeker.
  • Hij houdt persoonlijk van jou.
  • Hij zorgt voor jou. 

Misschien lukt het je niet om het helemaal los te laten. En misschien heb je het gevoel dat hoe harder je het probeert, hoe sneller je vrede als sneeuw voor de zon verdwijnt. Het is dan tijd om je vertrouwen op de Ene bij wie alles mogelijk is te vernieuwen. 

Laten we samen bidden dat deze vrede die je is gegeven niet van je gestolen zal worden! “Vader, ik geef toe dat mijn zorgen soms mijn vrede stelen. Ik kies er vandaag voor om me op U te richten en niet op mijn problemen. God, U bent en U heeft de oplossing voor al mijn problemen. Ik vertrouw op U. In Jezus’ naam, amen.”

Blijf in de schaduw van de Allerhoogste! 

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Mary Mondé op 28 december 2019 om 10:33 am

    Ja dat doe ik.