Je bent zout ?

04 februari 2021


Wie ben je? Je bent zout!

“Ik zout? Zout op. Ik ben smakeloos”, zeg je misschien.

In Gods ogen ben je niet smakeloos. Hij zegt niet zomaar in de Bijbel dat je zout bent.

“Jezus zei tegen zijn leerlingen: “Jullie zijn het zout voor de wereld.”” (Matteüs 5:13, BB)  

In het Oude Testament moest zout in alle offers worden gebruikt, als teken van het verbond met God. Mannen droegen in een heuptas zout bij zich. Als ze een verbond aangingen, namen ze een beetje van hun zout en stopten dat in de tas van de ander. Door te schudden vermengde het zout zich. Een verbond werd daarmee vastgelegd. 

Zout was tot in de 20e eeuw heel kostbaar. In diverse oorlogen werd zout gebruikt om soldaten uit te betalen. 

Zout is kostbaar. Jij bent zout. Jij bent kostbaar! God verbindt Zich met jou.

Smaakvol mag je door het leven gaan. Je hoeft niet zout te worden, je bent al zout. Jezus heeft je vernieuwd. Hij bekleedt je met Zijn gerechtigheid. Die bekleding past je en zit niet te groot.

Zullen we samen God danken? “Heer, dank U dat U zich met ons wilt verbinden. Wat een wonder. We willen niets liever dan smaakvol door dit leven te gaan, dankzij Uw genade. We zijn U zo dankbaar! In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?