Je bent vrij! ??

20200505 W.5.5 - Bevrijdingsdag

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Je bent vrij! ??

75 jaar geleden dansten de mensen op straat. De Nederlandse vlag hing aan elke gevel. Trompetten lieten zich horen. We zijn vrij! Als ik oude beelden zie uit die tijd, krijg ik de neiging om gelijk mee te gaan dansen met dit grote feest. De oorlog is voorbij. Wat een verlossing! Vrij! De vijand is verslagen!

De Japanse militair Hiroo Onoda leefde 30 jaar lang in de overtuiging dat de Tweede Wereldoorlog nog steeds gaande was. Nadat hij gevonden was in de jungle wist zijn oud-commandant hem hiervan te overtuigen. Dit was pas in 1974…

Leef jij in de overtuiging dat je nog bevrijd moet worden? Jezus zegt: “Ik heb je verlost. Je bent vrij!” (zie Titus 2:14)

Het coronavirus heeft ons opgesloten in ons huis. 

  • Opgesloten in financiële problemen. 
  • Opgesloten in het grote verdriet van verlies van mensen om ons heen. 
  • Opgesloten in angst. 
  • Opgesloten in ziekte. 
  • Opgesloten in jezelf…

In een vrij land kun je toch gevangen zitten door omstandigheden.

Leef jij in de overtuiging dat je nog bevrijd moet worden? Jezus zegt nog een keer: “Ik heb je verlost. Je bent vrij!” 

Waar ben je dan vrij van? Van schuld, schaamte en angst!

Duik niet weg in je eigen jungle. Stop je hoofd niet in het zand. Blijf niet staan bij je eigen gevoel, maar vul je hoofd met de waarheid van Zijn woord. Je bent VRIJ. Sta op. Kijk omhoog. Strek je uit en ontvang Zijn vrijheid in je binnenste.

Zullen we samen bidden? “Heer, ik geef U al mijn schuld en al mijn schaamte. Ik geef mijn hele leven aan U. In ruil daarvoor mag ik op grond van Uw belofte hemelse vrijheid ontvangen. Ik geloof wat U zegt in Uw woord en ik wil doen wat U zegt. Dank U voor Uw feestelijke vrijheid! Wat geweldig! In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Laat een reactie achter