Je bent vrij! 🇳🇱

05 mei 2024

Vandaag vieren we dat Nederland is bevrijd. WOII is voorbij! Meer dan 75 jaar geleden dansten de mensen op straat. De Nederlandse vlag hing aan elke gevel. Trompetten lieten zich horen. VRIJ! 

Als ik oude beelden zie uit die tijd, krijg ik de neiging om gelijk mee te gaan dansen met dit grote feest. De vijand is verslagen!

De Japanse militair Hiroo Onoda leefde 30 jaar lang in de overtuiging dat de Tweede Wereldoorlog nog steeds gaande was. Nadat hij gevonden was in de jungle wist zijn oud-commandant hem ervan te overtuigen dat de oorlog voorbij was. Dit was in 1974…

Leef jij in de overtuiging dat je nog bevrijd moet worden? 

Jezus zegt: ‘Ik heb je verlost. Je bent vrij!’  (zie Galaten 5:1) 

Leef jij in de overtuiging dat je nog bevrijd moet worden?
Jezus zegt het nog een keer:
‘Ik heb je verlost. Je bent vrij!’

Waar ben je dan vrij van?
Van schuld, schaamte en angst!

Duik niet weg in je eigen jungle. 

Stop je hoofd niet in het zand. Blijf niet staan bij je eigen gevoel, maar vul je hoofd met de waarheid van Zijn woord. Je bent VRIJ!! Sta op. Kijk omhoog. Strek je uit en ontvang Zijn vrijheid in je binnenste.

Oh, wat gun ik je die vrijheid van Jezus! 

En wat gun ik mijzelf dat. Laten we met elkaar veel meer beseffen dat we vrij zijn. Vrij van wat andere mensen zeggen, vrij van stress, vrij van ontevredenheid, vrij van doelloosheid.

Zullen we samen bidden?
‘Heer, we zijn gewoon echt VRIJ! Vrij van elke aanklacht, elke minderwaardigheid, elk doodswens. Uzelf zegt dat we VRIJ zijn. Als we dit totaal niet beleven in ons dagelijks bestaan, open onze ogen, Heer, zodat wij gaan begrijpen welke actie wij mogen doen. U heeft alles namelijk al gedaan… volbracht. Dank U voor Uw feestelijke vrijheid! Wat geweldig! In Jezus’ naam. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Wat houdt jou gevangen? Geloof je dat God je kan vrijmaken?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?