Je bent uniek gemaakt!

IWJ Namen van God-5

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Je bent uniek gemaakt!

God is een buitengewone kunstenaar die de wereld waarin we leven met veel aandacht en liefde heeft maakt. De hoogste bergen, de diepste zeeën, het heelal en de sterren zijn door Hem gemaakt. God maakt meesterwerken en alles wat Hij maakt is goed. 

Wist je dat een van Zijn namen YHWH Orsenu, de Heer is onze Maker, is? Dat lezen we in Psalm 95:6: “Kom mee naar de Heer, laten we ons diep voor Hem buigen. Laten we knielen voor de Heer die ons heeft gemaakt.” (BB‬‬)

God is jouw Maker. Je bent een unieke creatie, er is niemand zoals jij. In Jesaja 43:7 lezen we: “Breng iedereen terug die bij Mij hoort. Ik heb hen gemaakt tot Mijn eer. Ze zijn van Mij.” (‭BB‬‬)

Hier is dit vers nog een keer, maar dan speciaal voor jou: “Breng mijn zoon/dochter terug. Ik heb hem/haar gemaakt tot Mijn eer. Hij/zij is van Mij.”

God heeft al je eigenschappen met veel zorg gekozen, van de kleur van je ogen tot je personaliteit. Hij heeft je helemaal gemaakt. Van de zeven miljard mensen op aarde, is er maar één iemand zoals jij:

 • Je bent uniek en met een speciaal doel gemaakt. 
 • God wilde je, bedacht je en maakte je met veel zorg. 
 • Je bent een parel in Gods hand, een kostbare schat! Net zoals dit lied van “for KING & COUNTRY” zegt.  
 • Je bent geen foutje, je bent Gods keuze.
 • Je bent niet per ongeluk of toevallig op aarde gekomen. Je bent op aarde gekomen door Zijn liefde. 

Wat jou ook verdrietig maakt als je naar jezelf in de spiegel kijkt, kies ervoor om te geloven dat God ieder detail van je heeft gemaakt. Als Hij naar je kijkt, ziet Hij een prachtig persoon. Hij kijkt namelijk naar je met liefde en vriendelijkheid.

Je bent een wonder, een unieke schepping. Je bent zo kostbaar voor je Hemelse Vader.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

2 reacties

 1. Maudy op 19 december 2019 om 4:38 am

  Hallo.
  Dankbaar dat ik uniek ben in Gods ogen.
  Dankbaar dat Hij van me houdt
  Dankbaar dat ik op Hem kan vertrouwen.
  Dankbaar voor Zijjn Woord
  Dankbaar dat ik een parel in Gods hand ben
  Dit maakt me sterk ,ook als de mensen mij vaak teleurstellen.
  Bedankt .God bless us all. 2. Marjetta op 19 december 2019 om 9:38 am

  Dankbaar voor deze mail vandaag, precies vandaag! Dankbaar dat God onze wonderlijke Schepper is die ons allemaal zó bijzonder & uniek heeft gemaakt!! ?