Je bent niet de enige!

IWJ 2.25-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Je bent niet de enige!

Vers 3 van Psalm 27 gaat over oorlog en een vijandelijk leger: “Zelfs als er een heel leger op mij af komt, ben ik nog steeds niet bang. Al breekt de strijd tegen mij los, toch blijf ik vertrouwen.” (BB)

In de Bijbel staat in 2 Koningen 6 een bijzonder verhaal. Op een dag sloeg het leger van de Arameeërs haar kamp op rond een van de steden van Israël. De profeet Elisa was in de stad en zijn dienaar was doodsbang. “Maar Elisa zei: “Wees niet bang, want het leger dat bij óns is, is machtiger dan hún leger.” Toen bad Elisa: “Heer, doe zijn ogen alstublieft open, zodat hij het zal zien.” Toen zag de dienaar opeens dat rondom Elisa de berg vol was met paarden en strijdwagens van vuur.” (2 Koningen 6:16-17, BB)

Hoe is het mogelijk om niet bang te zijn als je vijand zo dichtbij is en de aanval dreigt? Door je te beseffen dat degenen die bij jou zijn met meer zijn dan degenen die tegen je zijn! Door te bidden dat God je ogen opent, zodat je je realiseert dat je omringt bent door Zijn genade, liefde en kracht. En door te weten dat zelfs de engelen er zijn om de mensen te dienen die bij God horen. Dat ben jij, vriend – ze staan ​​tot je dienst! (Hebreeën 1:14, BB)

Wees niet ongerust of bang. Heb vertrouwen in God! Wees vol vertrouwen. Jezus zelf zei: “En wanneer u hoort van oorlogen en geruchten van oorlogen, raak dan niet verschrikt, want dit moet gebeuren, maar het is nog niet het einde.” (Markus 13:7, HSV)

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.