Je bent nergens bang voor

IWJ 11.25-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Je bent nergens bang voor

Vanmorgen wil ik je aandacht vestigen op het woord ‘NERGENS’. Het ‘nergens’ dat de apostel Paulus gebruikt in Filippenzen 4:6: “Maak je nergens zorgen over, maar vertel in gebed aan God wat je nodig hebt. Dank Hem ook voor alles.”

Maar hoe is dit mogelijk? Geen zorgen? Nooit? Zelfs niet over geld, Heer? Zelfs niet over deze familie ruzie? Nergens over? Ja, de Bijbel zegt nergens! Hoe is dit mogelijk?

Het gaat niet om het toepassen van de “alles gaat goed”-methode, terwijl het eigenlijk niet goed met je gaat en je hoofd een chaos is. Dat is het helemaal niet, verre van dat.

Het gaat om het hebben van de zekerheid, de diepe overtuiging dat Jezus bij je is. Het is waar en het zal nooit veranderen. (zie Matteüs 28:20, BB) 

Als God zegt dat Hij er is, dan is Hij er! Jouw vrede is perfect. Perfect omdat Jezus er is. Om wat Hij op Golgotha voor jou heeft gedaan. Denk je dat Hij Zijn leven heeft gegeven zodat jij in angst en onzekerheid zou leven?

Zeker niet! Spreek dit maar uit, want Jezus luistert naar je: “Ik vrees niets, Heer. U bent mijn Verlosser en U leeft. Ik ben nergens bang voor, niet voor de vijand en niet voor de stormen in mijn leven. Mijn leven ligt in Uw handen!

Ik nodig je uit om te luisteren naar dit aanbiddingslied. Het gaat over het vertrouwen op God en Zijn vrede ervaren!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.