Je bent in Jezus Christus!

IWJ 12.11

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Je bent in Jezus Christus!

Stel je voor… Je zit in een klein privévliegtuig en de turbulentie wordt steeds intenser. De piloot geeft je het bevel om je parachute aan te trekken, zodat je als het nodig is gelijk het vliegtuig uit kunt springen. Dan gebeurt er iets rampzaligs… Het vliegtuig vliegt in brand. Je springt, de parachute gaat open en je landt op vaste grond. Maar sommige mensen namen de boodschap van de piloot niet serieus en trokken hun parachutes niet aan en kwamen om.

“Maar uit Hem bent u in Christus Jezus…” (1 Korintiërs 1:30, HSV) Het oorspronkelijke Grieks dat hier gebruikt wordt voor ‘in’ betekent letterlijk ‘van binnen, van binnenuit’. Als je in Jezus gelooft, wordt je één met Hem, net zoals iemand helemaal verbonden is met een parachute.

In Christus zijn, één met Hem zijn, is essentieel omdat God je dan door Jezus bekijkt. Vertrouw op Jezus, net zoals je je vertrouwen zou stellen op een parachute als je uit een vliegtuig springt. Zelfs als je het niet voelt, geloof dan dat je “in Christus Jezus bent”.

In Christus zijn betekent dat je deel wordt van alles wat Hij gedaan heeft en van wie Hij is. Het betekent dat je een nieuwe ‘positie’ inneemt in Gods ogen. Omdat je in Zijn Zoon bent geeft God je leven, het eeuwige leven.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.



*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Roelinda op 12 november 2019 om 4:04 am

    Goede morgen Wilma, ik ben nu bijna twee jaar bezig om God en Jezus te leren kennen, maar ook vooral naar zijn wetten te leven. Ik hou van mens en dier. Ik heb veel meegemaakt. Ik bid elke dag. En praat met de Heer. Het geeft mij rust. Maar ook tevredenheid. Ik ben tevreden met mijzelf. Natuurlijk zijn er punten die ik minder vind aan mijn lichaam. Maar dan denk ik weer aan de heer, die ik hoor zeggen, je hoeft niet volmaakt te zijn. Voor Jezus Christus ben je altijd volmaakt. Amen. ?