Je bent gemaakt om Jezus te weerspiegelen!

IWJ 5.5-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Je bent gemaakt om Jezus te weerspiegelen!

Als het volle maan is, is de schepping extra mooi. Heb je wel eens gezegd: “De maan is echt prachtig vanavond! Kijk eens hoe helder hij schijnt!”? In werkelijkheid is dat niet helemaal waar, de maan schijnt niet van zichzelf. De maan kan geen licht produceren. Hij schijnt door het licht van de zon te reflecteren, die wel brandt en licht uitstraalt.

Jij en ik zijn als de maan. We zijn niet in staat om zelf licht te produceren. De Bijbel zegt dat wij het licht van de wereld zijn, geroepen om te schijnen. (Zie Matteüs 4:16) We schijnen alleen omdat Jezus in ons leeft!

Jij schijnt omdat je Jezus weerspiegelt. Je schijnt als je in liefde handelt, als je vergeeft, als je er bewust voor kiest om nederig te zijn. Dit licht is fel omdat het zijn bron vindt in DE bron, Jezus!

Ik nodig je uit om hierover na te denken:

– Jij bent licht omdat Hij eerst licht was.

– Jij hebt lief omdat Hij eerst van je hield.

– Jij leeft omdat Hij de dood heeft overwonnen aan het kruis.

Dus dat wat jij doet en wie jij bent, is de weerspiegeling van Jezus’ karakter die aan het werk is in jou!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Geesje op 21 juni 2019 om 12:17 pm

    Mooi Eric,
    Om het vootbeeld van de maan te gebruiken,om Jezus Licht door ons heen te zien en weerdpiegelen.