Je bent een gewaardeerde zoon of dochter!

IWJ Betrokkenheid-4

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Je bent een gewaardeerde zoon of dochter!

Heb je je ooit niks waard of afgewezen gevoeld? 

De Bijbel vertelt ons het verhaal van Bartimeüs, een blinde man die genezen wordt door Jezus. Bartimeüs betekent letterlijk “waardevolle zoon”, maar hij werd helemaal niet gewaardeerd. Hij werd geboren in een tijd waarin het heel moeilijk was om blind te zijn. Bartimeüs bracht zijn leven bedelend door, hopend op de vrijgevigheid van voorbijgangers. 

Maar één simpele ontmoeting met Jezus was genoeg om zijn geloof te laten groeien! Doordat Jezus hem aanmoedigde en hem weer liet zijn, leerde hij dat hij van waarde was. Bartimeüs ervoer Gods betrokkenheid.

Net zoals Bartimeüs zijn wij waardevolle zonen en dochters, ook al zijn onze levens of is ons gedrag soms niet zo waardevol.

God redt ons, net zoals Hij deed bij Bartimeüs. We kunnen de waardering die God ons geeft delen met de mensen om ons heen. 

Iemand eren is het prijzen en benoemen van dingen die je waardeert in anderen. Het is andere respecteren en bemoedigen voor wie zij zijn en ze laten zien wie ze kunnen worden door God.

Vandaag kun je toepassen wat de Bijbel ons leert: “‘Zeg geen grove dingen meer. Zeg liever iets goeds. Iets wat nuttig is en de andere mensen opbouwt. Dingen waar de mensen iets aan hebben.’” (Efeziërs 4:29, BB)

Dus: de vierde manier om Gods betrokkenheid te ervaren is door anderen te eren! En ik moedig je aan om hier vandaag mee te beginnen.

Ik bid dat je dag mooi en vol van Zijn leven zal zijn! 

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.