Je bent een diamant!

IWJ 3.7-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Je bent een diamant!

De diamant is de koning onder de edelstenen. Het is de meest onderzochte en meest gewaardeerde van alle edelstenen, vanwege zijn zeldzaamheid en schoonheid. Toch lijkt dit prachtige juweel op een ruwe, gewone rots wanneer het voor het eerst wordt gewonnen. Tijd, aandacht en de vaardigheid van een echte expert zijn nodig om de steen tot een uitzonderlijk juweel te maken.

Jij bent zo’n diamant! Jij bent een kostbare steen, een uitzonderlijke edelsteen, geroepen om de glorie van de Schepper te weerspiegelen.

God gebruikt tijd en omstandigheden in jouw leven om je te vormen. Hij neemt de tijd om je te slijpen, zodat jij de persoon wordt die Hij voor ogen heeft.

De apostel Paulus ervoer dat ook: “Drie keer heb ik aan de Heer gevraagd om mij hiervan te bevrijden. Maar Hij zei tegen mij: “Je hebt genoeg aan mijn liefdevolle goedheid. Want mijn kracht kan pas helemaal zichtbaar worden als jij zelf zwak bent.” Daarom zal ik maar al te graag opscheppen over de dingen waarin ik zwak ben. Want door die dingen is de kracht van Christus in mij te zien. Daarom ben ik blij met alle moeilijkheden, beledigingen, problemen, vervolging en ellende die ik meemaak omdat ik in Christus geloof. Want pas als ik zwak ben, ben ik sterk [ in de kracht van God ].” (2 Korintiërs 12:8-10, BB)

Dus wat op het eerste gezicht een beproeving, een obstakel of een vertraging lijkt, kan een manier van God zijn om je te vormen! Hij werkt door onze zwaktes heen.

Ben jij klaar om te schitteren voor de glorie van God?

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.