Je bent de erfgenaam van een koninkrijk!

IWJ Koninkrijk-3-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Je bent de erfgenaam van een koninkrijk!

Hoe kun je het Koninkrijk van God omschrijven? Het is opmerkelijk dat de uitdrukking “Koninkrijk van God” of “Koninkrijk van de hemel” honderd keer in de Bijbel wordt genoemd. Laten we ter vergelijking naar nog twee andere belangrijke woorden kijken: het woord “evangelie” wordt negentig keer genoemd en het woord “kerk” ook honderd keer. 

“‘Geef het Koninkrijk van God en het doen van Gods wil de eerste plaats in jullie leven. Dan zal Hij jullie al deze dingen geven.” (zie Mattheüs 6:33, BB)

We zijn er allemaal van overtuigd dat het evangelie heel belangrijk is. Het is het goede nieuws van de redding door Jezus. We zijn er allemaal van overtuigd dat ook de kerk heel belangrijk is. Het is de bruid van Christus. Te weinig mensen realiseren zich hoe belangrijk ook het Koninkrijk is. 

Het woord betekent: “het rijk van de koning”, en dat betekent “wat van een koning is.” Jezus is koning en er is geen ander koninkrijk of rijk op deze aarde dat aan Zijn Koninkrijk gelijk is. 

“Het Koninkrijk van God gaat tenslotte niet over eten of drinken, maar over vrijspraak van schuld, over vrede en over blijdschap door de Heilige Geest.” (zie Romeinen‬ 14:17, BB‬) ‬‬‬‬‬‬‬‬‬

Wanneer Jezus ons vraagt om eerst het Koninkrijk van God te zoeken, nodigt Hij ons eigenlijk uit om Degene van wie het Koninkrijk is te zoeken: Zijn rechtvaardigheid, vrede, liefde, nederigheid, goedheid en vriendelijkheid.

Denk er vandaag aan dat je bij dit Koninkrijk hoort. Dat Jezus je goede en bijzondere Koning is en dat Hij zorgt voor vrede en rechtvaardigheid.

Ik bid dat het aanbiddingslied “Forever My King” van Darlene Zschech je vandaag diep zal raken.

Je bent niet alleen een deel van dit Koninkrijk, je bent er zelfs mede-erfgenaam van! Je bent het geliefde kind van de Koning en Hij noemt je bij je naam. Je hebt een plaats aan Zijn tafel en Hij belooft je eindeloos veel schatten. Materiële schatten, maar ook geestelijke schatten. Door Jezus Christus is alles van jou! 

“En omdat we Gods kinderen zijn, erven we ook. We erven hetzelfde van God als Jezus Christus. Net als Jezus moeten we veel lijden. Daarom geeft God ons ook dezelfde heerlijke hemelse dingen als Hij Jezus gegeven heeft.” (zie Romeinen‬ 8:17, BB‬)‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

Dus zoek eerst de Koning van dit Koninkrijk en alles wat bij Hem hoort, en alles zal aan je gegeven worden!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.