Is jouw kerk de beste? ⛪

10 oktober 2023

Ben jij ook weleens in een kerkdienst geweest, waar het anders ging dan bij jou in de kerk, of gemeente moet ik misschien zeggen?

Mocht dat niet het geval zijn, dan kan ik je dat zeker aanraden. Ontdekken dat de geloofsbeleving op diverse manieren kan, zolang we maar God, de Schepper van Hemel en Aarde aanbidden. Hem liefhebben is onze grootste opdracht. Anderen bekritiseren is niet onze roeping. Natuurlijk ben jij ervan overtuigd dat de wijze waarop jij je geloof beleeft, dé manier is. Maar vandaag wil ik kijken naar wat God spreekt in Handelingen door Paulus, wat de profeet Joël al had geprofeteerd.

‘Hij zei: “Aan het eind van de tijd,” zegt God, “zal Ik

  • Mijn Geest uitstorten op alle mensen. 
  • Jullie zonen en dochters zullen profeteren. 
  • En aan jonge en oude mensen zal Ik bijzondere dromen geven.
  • Op elke man of vrouw die Mij dient, zal Ik mijn Geest uitstorten. Daardoor zullen ze profeteren.”’
    (Handelingen 2:17-18, BB)

En?
Wat denk je van deze tekst?

Kun je bij elk punt een ‘check’ zetten, omdat het in jouw leven ook werkelijkheid is geworden? 

  • Gods Geest is uitgestort in jou
  • Je profeteert
  • Je hebt bijzondere dromen

Ik hoor je denken: ‘Ho, ho, Wilma, dat is niet onze gewoonte in onze kerk! Bovendien geldt dat niet voor alle mensen.’

Ik moet toegeven; ik heb ook de neiging om dat te denken, omdat ik bijvoorbeeld geen bijzondere dromen heb beleefd die van God komen. Maar het staat wel in Gods woord.

Zullen we vandaag deze tekst regelmatig door ons heen laten gaan en bidden welke betekenis dit voor ons leven heeft? 

Misschien moeten we allebei wel in de actie?

Zullen we ook samen bidden?
‘Dank U wel dat geloven in U altijd uitdagingen in zich heeft. Maar we willen heel graag leren en alles wat U ons aanbiedt met beide handen aangrijpen, ook al betekent dat soms dat we onze eigen overtuigingen die door de jaren zijn ontstaan, moeten loslaten. Help ons hierbij alstublieft. Amen.’

Uitdaging:

  • Handen uit de mouwen! Schrijf de tekst op, hang hem op je koelkast, wc-deur of maak hiervan een screensaver op je telefoon of computer en lees en herlees de tekst.  

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?