Is Jezus in de lente geboren?

24 december 2022

Terwijl het buiten koud is en we midden in de winter zitten, vieren we dat Jezus in de lente geboren is. En vanavond is het wel een heel bijzondere avond: Kerstavond!

We vieren in de winter,
dat Jezus in de lente is geboren.

Maar waarom?
Met kerst zien wij altijd een kerststal met os en ezel, herders en wijzen in een donkere nacht. Maar we weten inmiddels dat Jezus waarschijnlijk in de lente is geboren. De os en ezel komen overigens niet voor in het Bijbelverhaal en de herders zijn hoogstwaarschijnlijk na een dag trekken met de kudde als eerste overdag aangekomen. En de wijzen? Zij arriveerden pas na maanden.

Hoe komen we dan aan de schilderachtige taferelen,
waarin alle kraamvisite tegelijk kwam?

Precies… door onder andere de schilderijen die zijn gemaakt om het verhaal te kunnen samenvatten. Daarnaast heeft Franciscus van Assisi bijvoorbeeld de gewoonte ingevoerd om een kerststal in de kerk te zetten, waardoor het verhaal voor de gemeente meer ging leven. Eén ding is in ieder geval zeker:

Jezus’ geboorte als Koningskind brengt zomer, winter, herfst en lente bij elkaar.

Als jij je huis versiert, je mooiste kleren aantrekt, oma ophaalt uit het verzorgingshuis, je studiegenoten verrast met een cadeautje, de overbuurvrouw een kerstkrans geeft of jouw personeel een heerlijke kerstverrassing schenkt, dan is dat allemaal, omdat we in deze tijd van het jaar vieren dat Jezus, onze Redder in nood kwam!

Hij is de zomer in ons leven.

  • Vier dat Jezus jouw Redder is.
  • Hij redt je uit de puinhoop die je soms van je leven maakt.
  • Hij redt je uit donkere gedachten en brengt Licht in je leven.

Als deze periode wat koud en kil voelt en de winterdagen soms somber en lang, weet dat Jezus het Koninklijke Lentekind in jouw leven is!

‘Kom naar Mij als je moe bent.
Kom naar Mij als je gebogen gaat
onder het gewicht van je problemen!
Ik zal je rust geven. Matteüs 11:28 BB

Zullen we samen bidden?
‘U bent de lente tijdens een winterdag in ons leven. U bent de zomer in ons hart. U bent de herfst waarin we overweldigt mogen raken van het kleurenpalet in de natuur. Jezus. Onze Redder! Amen.’

Of het nu zomer, herfst, winter of lente is, God wil je elk seizoen van je leven uitnodigen om Hem te aanbidden, Hem te aanbidden voor Zijn komst naar deze wereld.

Ik wens je een heel mooie en bijzonder gezegende kerstavond toe!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?