Is je geloof verlamd?

IWJ 12.5

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Is je geloof verlamd?

Geloof is iets levends. Het kan groeien of kleiner worden. Om te groeien, moet het gevoed worden door ons vertrouwen in God en in Zijn Woord. Ons geloof kan dus ‘stoppen’ met groeien als twijfel ons denken beheerst.

Om even een beeld te schetsen: laten we zeggen dat je een binnenhuisarchitect hebt ingehuurd, maar dat je hem de toegang tot bepaalde kamers hebt geweigerd. Hij zou de kamers waar hij in kan zeker opnieuw inrichten, maar de anderen zouden blijven zoals ze waren. Ze zouden niet kunnen worden veranderd.

Met de Heilige Geest werkt het ook zo. Hij verlangt ernaar je leven te veranderen en je hart te raken. Maar Hij kan alleen gaan waar jij de deur voor Hem open doet. Met andere woorden: Hij kan alleen leven, vrede en kracht blazen op de plekken waar Hij van jou mag zijn. Als je Hem geen volledige toegang hebt gegeven, wordt alleen een deel van je leven door Hem beïnvloed. Op die andere plekken is je geloof dan verlamd.

Is dat zo bij jou? Dan wil ik je graag geruststellen, je leven is nog niet voorbij. Hoe kan je je geloof laten groeien? Ik nodig je uit om dit te proberen, maar wees voorzichtig. Het is cruciaal dat je volledig oprecht bent.

Stel de Heilige Geest de volgende vraag en sta Hem toe om je hart en ziel te doorzoeken…. “Heilige Geest, wat zijn de gebieden in mijn leven waar ik U nog niet de volledige controle heb gegeven?”

Schrijf op wat Hij tegen je zegt en bid dan dit gebed: “Heer, ik weet dat ik U niet de volledige controle heb gegeven over deze gebieden en daardoor is er een soort angst, een soort bezorgdheid aangewakkerd. Vandaag wil ik dat dit verandert. Ik geef U alles, totaal en volledig. Dank U, Heer, voor Uw liefde en vrede die ik nu ontvang. Dank U dat mijn geloof in U weer groeit. Amen!”

“Hij is de Geest van de waarheid. De mensen die niet in Mij geloven, kunnen Hem niet ontvangen. Want ze zien Hem niet en kennen Hem niet. Maar jullie kennen Hem, want Hij blijft bij jullie en Hij zal in jullie zijn.” (Johannes 14:17, BB)

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Mary Mondé op 6 november 2019 om 6:30 am

    Dank U voor deze bemoediging