Is het spannend om naar de hemel te gaan? ✨

20200520 W.5.15 - Hemelvaart 3

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Is het spannend om naar de hemel te gaan? ✨

93 jaar was mijn allerliefste schoonvader geworden. Een paar weken geleden is hij overleden. Hij is over de drempel van dit leven gestapt en het eeuwige leven ingelopen. Ik vroeg hem daarvoor regelmatig of hij het spannend vond om naar de hemel te gaan. Dan glimlachte hij. “Wat gaat u daar als eerste doen? Gaat u kletsen met familieleden, dansen, zingen… Waar heeft u zin in? Wat denkt u dan als eerste te gaan zien?” En dan lachte hij nog meer.

Hoe zou jij het vinden als je precies zou weten wanneer je dit leven zou gaan verlaten? 

Jezus wist dat.

Morgen vieren we Hemelvaart. Nog 1 dag.

“De mensen die daar bij Hem waren, vroegen Hem: “Heer, gaat U er nú voor zorgen dat Israël weer een eigen koninkrijk wordt?” Hij antwoordde: “Het gaat jullie niet aan wanneer dat gaat gebeuren. Alleen de Vader weet dat. Hij bepaalt wanneer dat zal zijn.” (Handelingen 1:6-7, BB)  

De mensen hadden al een plan voor God klaar liggen. Israël moest een koninkrijk worden. Punt.

En Jezus zou dan koning worden. De eerste keer ging dat mis, toen werd Hij gedood. Maar nu Hij had bewezen sterker te zijn dan de dood moest dit plan zeker gaan lukken!

Welke levensplan heb jij vastliggen voor jezelf? Mag Zijn hemelse plan voor jou ook ruimte krijgen? Durf je te geloven dat God groter over jouw leven en mogelijkheden denkt dan jijzelf? Durf je Zijn grootsheid toe te laten, waardoor grote wonderen in je leven zullen gebeuren?

Nog 1 dag. Dan gaat de hemel open, ook voor jou. Zie er naar uit!

Wat als hemels leven nu al jouw leven laat hemelen! Wat als hemelse zegen nu al jouw leven omarmt! Als de hemel de aarde raakt, is het aardse leven hemels. En dat allemaal dankzij Jezus.

Zullen we samen bidden? “Ik ben U zo dankbaar dat U vanuit de hemel bent gekomen, zodat ik in de hemel kan komen. Een wonder, zo bijzonder. Ik zie er naar uit. Amen.”

Ik wil je vandaag graag een uitdaging meegeven: Neem 5 minuten de tijd om een brief te schrijven aan jezelf. Stel je voor, jij bent 93… Welke levenstips geef jij je jongere zelf? Succes!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

2 reacties

 1. Cynth op 20 mei 2020 om 4:12 am

  Het volgende raakt me in het stuk van vandaag:

  Mag Zijn hemelse plan voor jou ook ruimte krijgen? Durf je te geloven dat God groter over jouw leven en mogelijkheden denkt dan jijzelf? Durf je Zijn grootsheid toe te laten, waardoor grote wonderen in je leven zullen gebeuren?

  Ik wil graag dat ik HEM meer ruimte geef in mijn leven en dat ik leer mijn eigen leven te onderschikken aan Zijn liefdevolle Plannen.
  Amen 2. Luc Forrier op 20 mei 2020 om 7:32 am

  Beste ik wonder jou team, ik kan al een paar dagen niet meer rechtstreeks luisteren naar de livestream. Ik heb heel veel last van hoofdpijn en kijk dan ook later op de dag. De dokters vinden maar geen oorzaak en ik moet steeds zwaardere medicijnen slikken.