Is het je te veel?

27 december 2020

Het was december. We waren de donkere dagen zo zat en hadden een vlucht geboekt naar Egypte. Onze boys liepen met hun roltassen stoer over de gladde vloeren van Schiphol. Joehoe, zon wij komen eraan! We vluchten weg uit Nederland. Zo klaar met die regen. Zo klaar met dat gure, donkere weer.

Jozef en Maria vluchten met Jezus ook naar Egypte, maar hun vlucht was gevuld met angst. Niets of niemand mocht hun zoon en hun leven in gevaar brengen. Zie je het voor je… Ben je bevallen: Geen buren, geen vrienden, geen familie op kraambezoek en dan daarna ook nog op de vlucht naar een vreemd land.

Als je dreiging op je af ziet komen en donkerte je overvalt, waar vlucht jij naar toe?

Verlang je naar de zon? Verlang je naar licht op de zaken die je niet meer helder kunt zien in het donker. Jezus is gekomen als het Licht van de wereld. Waar Hij is, kan duisternis niet meer bestaan. Donkerte zelf heeft geen zeggingskracht als het licht aan gaat. 

Is het je teveel? 

Voelt alles zwaar en zwart? 

Mag Jezus jouw hart verlichten?

Je hoeft daarvoor je koffers niet te pakken. Je hoeft niet te vluchten naar Egypte. Gewoon, hier en nu, op de plek waar jij nu bent, wil God je verwarmen, omarmen en vullen met licht.

“Hij zei: “IK BEN het licht voor de mensen. Iemand die Mij volgt, hoeft nooit meer in het donker te leven. Hij zal wandelen in het licht dat leven geeft.”” (Johannes 8:12, BB)

Loop lichter door het leven, dankzij het liefdevolle licht van Jezus in jou.

Zullen we samen bidden? “Ik zie het soms niet meer. Het is te donker om mij heen. Wilt U het lichtknopje aanzetten in mijn binnenste? Ik weet niet hoe U dat gaat doen, maar ik zie er vol verwachting naar uit! In Jezus krachtige naam, amen.’”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.



*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?