Is het donker om je heen?

16 januari 2021


Wij vaarden met onze zeilboot op zee. Het was inmiddels donker geworden. De ingang van de haven was nauwelijks te zien. Op gevoel je koers bepalen, is zeer riskant. Je kunt uitsluitend navigeren op basis van de feiten op je boordcomputer én op het licht bij de ingang van de haven.

Als je dat doet, moet je soms je gevoel uitschakelen. Je hebt de neiging om in een rechte baan op het licht af te varen, maar jouw boordcomputer geeft aan dat je met een grote bocht naar de haveningang moet gaan.

Leef jij vanuit je gevoel? Voelt de koers die je gaat goed?

Maar geldt dat nog steeds als het donker om je heen wordt? Wat nu? Je hebt een grandioze boordcomputer tot je beschikking hebt: de Bijbel! Jezus is jouw licht bij de haveningang. Laat je schip niet crashen op de rotsen, maar houd koers. 

“Jezus zei: “IK BEN [het licht voor de mensen. Iemand die Mij volgt, hoeft nooit meer in het donker te leven. Hij zal wandelen in het licht dat leven geeft.”” (Johannes 8:12, BB)

Jezus wil licht geven bij donkerte in je leven, waardoor je er wél uit kunt komen. Hij wil je leiden naar de veilige haven.

Durf je het LICHT leidend te laten zijn in je leven? Of ga je tastend in het donker op weg?

Ga VERLICHT LEVEN met Jezus. Hoe? Bid, mediteer op Gods woord, lees Ik Wonder Jou, zoek contact met christenen.

Zullen we bidden? “Heer, dank U dat U het stralende Licht bent in mijn leven. Waar U bent, is het eenvoudiger om mijn koers in het leven te kiezen. Help mij om stap voor stap U meer en meer te gaan vertrouwen. In Uw naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?