Is God op vakantie?

25 augustus 2020

Wat moet je doen als je dit jaar niet op vakantie gaat en je het gevoel hebt dat God al heel lang Zijn koffers heeft gepakt?

Wat doe je als iemand uit je gezichtsveld is verdwenen en je wilt contact maken?

Dan bel je hem op. Je stuurt een sms of appje. Kortom: Je zoekt contact.

Ben je God kwijt? 

Geen idee waar Hij is? 

Voel jij je ‘home alone’? 

Weet dan dat Jezus zegt: “Ik ben de weg.”

Hij zegt niet: “Ik ben weg.”

(zie Johannes 14:6)

God is niet weg. God gaat niet op vakantie. Hij reist elke dag met jou mee. Ook vandaag is God bij elke stap die je zet. Zijn liefdevolle nabijheid is zo dichtbij. 

Lees maar eens in Psalm 139:2-5: “Heer, U kent mij door en door. U weet alles van mij, waar ik ook ben. U weet alles wat ik denk. U bent dag en nacht bij mij, U weet alles wat ik doe. U kent elk woord van mij, nog voordat ik het heb gezegd. U bent aan alle kanten om mij heen en uw hand rust op mij.” (BB)

Ik daag je uit om jouw reiskoffer even op tafel te leggen. Het moment van reizen even te stoppen. Zet je klapstoel in de tuin en bid! Zoek vandaag contact met Hem. Hij weet de allermooiste wandelroute voor jouw leven. Een route met prachtig uitzicht.

Jezus is dé weg voor jou. Hij weet dé weg en Hij is nooit weg. God gaat niet op vakantie. Hij hoeft geen rust te zoeken. Hij is Zelf rust. 

Zullen we bidden? “Dank U dat ik met U mag leven, zodat ons leven samen een vakantie is. U bent vol rust en kracht. Ik wil vandaag met U wandelen op Uw weg. Wat ga ik een mooie dag tegemoet! Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?