Is God ervaren belangrijk voor jou?

28 juli 2023

Zon en zand.
Waarmee associeer jij dat?
De meeste mensen zullen dan zeggen: Vakantie!
Misschien hoor jij bij degenen die zeggen: Ramp!

De Israëlieten vonden zon en zand ook een ramp. Jarenlang liepen ze op hun sandalen van bijna 40 jaar oud door het… zand. Dat hun schoeisel niet sleet was een wonder, maar dat de uitzichtloosheid van de woestijn in hun hoofd diepe sporen maakte, was zeker niet verwonderlijk. Daarom gingen ze klagen. Ik moet toegeven dat ik om minder al best kan klagen en jij?

Maar of de zon schijnt of dat het regent,
God is bij je. Besef je dat? Echt?
Merk je dat? Hoe dan?

Ik krijg regelmatig te horen:
‘Ik kan God niet ervaren? Wat moet ik doen?’

Doe dan in ieder geval niet wat de Israëlieten deden: Klagen en telkens hetzelfde riedeltje herhalen: ‘Waar is God? Waarom helpt Hij ons niet uit deze ellendige zandbak?’

God was duidelijk:
‘Vertrouw Mij!’

Wat er ook gebeurt, al zie je uitsluitend zand, zand en nog eens zand. Oftewel, je merkt niet, ervaart niet en hebt geen idee wanneer je bij de eindstreep bent van de ingewikkelde situatie in je leven:

God ervaren is niet ons hoogste doel.
maar God vertrouwen en liefhebben.

God houdt zoveel van jou! Hij gaat stap voor stap met je mee en zal voorzien in de situatie waarin je zit. Jouw ‘sandalen’ zullen, wonderlijk wel, niet slijten als je met Hem wandelt. Hij zal voorzien. Je zult de juiste woorden hebben op het juiste moment. Je zult weten wat je moet doen.

Zullen we samen uitspreken:
‘Wij vertrouwen op U. Amen.’

… Als je het zand tussen je tenen zat wordt, trek dan sokken aan. Als je moe bent van wachten op het ervaren van God, wacht dan niet langer daarop, maar heb Hem lief.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?