Is God bang in het donker?

20200320 W.3.8 Psalm 139-7

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Is God bang in het donker?

Ik ben niet bang in het donker, totdat ik naar het donker kijk en me bedenk hoe donker het is. Gek is dat… Misschien denk je: “Hoe bedoel je, Wilma?” 

Nou, kijk. Ik woon in het bos. Om naar de buren te lopen, moet ik door het bos. Als ik denk aan mijn buurvrouw en ik denk eraan wat ik haar wil vragen, zie ik de donkerte van het bos niet. Ik zie alleen mijn buurvrouw, Marjan, voor me. Maar als ik om mij heen kijk en bedenk dat er een ‘enge’ man uit de bosjes kan springen of een wild zwijn knorrend op mij af kan rennen, dan word ik bang!

David kent ook angst. Hij zegt: “Stel…” Zo van: “Zie je het voor je…”

“Stel dat ik zei dat de duisternis op mij kon vallen, dan zou het nog licht om mij heen zijn. Ook de duisternis kan niets voor U verbergen. Voor U is de nacht net zo licht als de dag en duisternis betekent niets voor U.” (Psalm 139:11-12, HTB)

God is niet bang in het donker. 

Er is maar één manier om donkerte te laten verdwijnen! Door licht aan te steken. God is licht. Alles wat donker is verdwijnt, zodra Hij er is. 

 • Nodig God uit op plaatsen waar het donker in je binnenste is.
 • Nodig Hem uit in waar je bang voor bent. 
 • Nodig Hem uit als je ergens tegenop ziet. 

Laat Zijn licht jouw donkerte doen verdwijnen. Wees niet bang. Jij hoeft niets anders te doen dan in het donker Hem voor ogen te zien. Denk aan Zijn liefdevolle, heldere, warme licht in jouw binnenste.

Ik wens je een lichte dag toe!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

2 reacties

 1. Misra op 21 maart 2020 om 7:37 am

  De titel: is God niet bang in het donker? Komt niet overeen met online beluisteren( over verleiding)  • Nils (Ik Wonder Jou) op 23 maart 2020 om 12:34 pm

   Hoi Misra, goed dat je het aangeeft. We hebben de audio aangepast!