Is een gevangenis eng?

28 oktober 2022

Paulus is een ervaringsdeskundige. Hij zat veel dagen van zijn leven in de gevangenis. In die tijd was dat zeker geen pretje. De ratten liepen door de donkere, kille, natte ruimte. Er was geen TV, geen toilet en geen enkele vorm van menselijkheid. Binnen die angstige omgeving verbleef Paulus en wist hij ook nog eens anderen te bemoedigen door hen een brief te schrijven.

Hij moedigt Timoteüs aan. Kom op, kerel, je kan het! Denk aan het geloof van je moeder en het geloof van je oma. Diezelfde power heb jij ook in je, schrijft Paulus hem.

Ga er maar aan staan… Jouw grote voorbeeld, degene waar jij fan van bent, beland in de gevangenis. Niet iets om trots op te zijn. Ondanks de bizarre omstandigheid waar Paulus in zat, kon hij anderen aanmoedigen en inspireren.

‘God heeft ons geen geest van angst gegeven, maar een geest van kracht, liefde en zelfbeheersing.’ 2 Timoteüs 1:7 BB

Wat is het tegenovergestelde van angst?

  • liefde
  • kracht
  • zelfbeheersing

Oefen in liefde en de angst neemt af.
Ga staan in de kracht van Gods Geest in jou.

Laat Zijn kracht leidend zijn tijdens de keuzes in je gezin, je werk en je kerk. Laat zelfbeheersing sterker zijn dan elke verslaving die jou te pakken wil nemen.

Angst heeft veel voedingsbodems,
maar mag God jou voeden met Zijn
liefde, kracht en zelfbeheersing?

Zullen we samen bidden?
“Wij willen ons niet vastklampen aan angst. We willen onze angst niet koesteren door er alsmaar over te spreken, het te omarmen en als normaal te gaan zien. Wij willen vastpakken wat U ons schenkt: een geest van liefde, kracht en zelfbeheersing. Help ons, Heer. Amen.”

 

Hoe overwin je angst? Tip 3:

  • Erken dat je angstig bent, maar koester- en voed je angst niet door alsmaar uit te spreken dat je angstig bent. Spreek daarentegen woorden van geloof uit.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?