In Christus heb je alles!

IWJ Pasen 1-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | In Christus heb je alles!

Elk jaar vieren christenen Pasen om de opstanding van Jezus te gedenken. Naast dat het een mooie Joodse en Christelijke traditie is, is het vooral het mooiste liefdesverhaal ooit! God heeft het leven van Zijn enige Zoon, Jezus geruild voor ons leven!

De Bijbel vertelt ons wat Jezus moest doorstaan ​​om ons te redden: “Wij dachten dat Hem dat allemaal overkwam omdat Hij door God werd gestraft! Maar Hij heeft ónze ziekten op zich genomen en ónze pijn weggedragen. Híj werd mishandeld vanwege ónze ongehoorzaamheid aan God. Híj werd geslagen omdat wíj zoveel slechte dingen deden. Híj kreeg de straf, zodat wíj vrede met God zouden kunnen hebben. Zíjn lichaam werd stukgeslagen met de zweep, zodat wíj genezing zouden kunnen krijgen van onze ziekten. We dwaalden allemaal rond als schapen [ die geen herder hebben ]. We deden allemaal wat we zelf wilden. Maar de Heer heeft al ónze ongehoorzaamheid op Hém gelegd. Hij werd mishandeld, maar Hij protesteerde niet. Hij zei niets, net als een lam dat wordt weggebracht om geslacht te worden, en net als een schaap dat wordt geschoren.” (Zie Jesaja 53:4-7, BB)

Misschien vind je het soms moeilijk om Gods oneindige genade te accepteren. Als je dit merkt, onthoud dan dit: Doordat Jezus gehoorzaam was, gaf Hij jou onbeperkte toegang tot de Vader!

Wees vol blijdschap als je denkt aan alles wat Jezus voor jou en mij heeft gedaan!

  • Hij heeft de grootste vernederingen ondergaan zodat jij je hoofd weer omhoog kan houden (zie Jesaja 53:3-10).
  • Hij vernietigde de macht van de zonde: je bent dus geen slaaf meer, maar vrij! (zie Johannes 8:36)
  • Hij was gescheiden van Zijn Vader zodat jij verzoend kon worden met je Schepper (zie Hebreeën 10:19-22).
  • Hij overwon de dood om jou het eeuwige leven te geven (zie Romeinen 6:23).

In Jezus heb je alles: vrede, vrijheid, vergeving, overwinning en het eeuwig leven!

Ik nodig je uit om de opstanding van Jezus niet alleen tijdens Pasen of bepaalde zondagen te vieren, maar elke dag! Bedank Hem voor alles wat Hij doorstond uit liefde voor jou, zodat je het leven in overvloed kunt hebben (zie Johannes 10:10).

Laten we God loven voor deze prachtige, levensreddende, Goddelijke ruil: “Onze Vader, hoe kan ik U ooit bedanken voor dit onschatbare cadeau, voor het geven van het leven van Uw Zoon Jezus om mijn leven te redden? Op mijn beurt, wil ik U mijn leven geven en U volgen. Ik wil U vertellen hoe dankbaar ik U ben. Want van U is het koninkrijk, de kracht en de heerlijkheid, voor altijd. Amen!”

Leef het leven in overvloed!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.