Ik zou jou wel willen tekenen!

21 januari 2024

Ik moet je een geheim verklappen… ik teken altijd tijdens de zondagochtenddienst. 

Zodra de dominee of voorganger op het podium stapt, buk ik om mijn tekenboek uit mijn tas te halen… Ik teken de preek, dan kan ik beter luisteren. Na het ‘amen’ stop ik mijn boek weer in mijn tas en zing heerlijk mee.

Mocht je eens naast me zitten, dan zul je mij zachtjes horen fluisteren: ‘Ik hoop niet dat je het erg vindt als ik de preek teken?’

Vandaag zou ik het liefst jou willen tekenen 

Met een muts op, dikke jas aan en dan lopend over een bospaadje. Alleen. Ik zou het liefst je mond willen laten bewegen, waar woorden van lof en aanbidding uit zouden komen. De vrieskou zou er wolkjes van maken en bij de tweede bocht zou jij zelfs gaan zingen, omdat je zeker weet dat alleen het wilde zwijn en het hert je horen. 

Maar als je niet kunt lopen, dan zou ik toch die muts op je hoofd zetten en een nog dikkere jas aan geven. Ik zou je buiten zetten:) En je uitdagen naar de lucht te kijken. Lang. Heel lang. En je dan laten verbazen over hoe ver en groot die lucht is, zodat als vanzelf woorden van lof en aanbidding uit je mond zullen gaan komen.

Zullen we samen God prijzen?

‘Halleluja! Prijs de Heer in zijn heiligdom.
Prijs Hem in zijn hemel waar Hij woont.
Prijs Hem voor de machtige dingen die Hij doet.
Prijs Hem omdat Hij geweldig is.
Laat alles wat adem heeft
de Heer prijzen! Halleluja!’
(Psalm 150, BB)

Bezinningsvraag:

  • Op welke manier ga jij vandaag God eren en prijzen?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?