Ik zoek rust…

20200527 W.5.18 - Pinksteren 1

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Ik zoek rust…

Wat zijn de beste tips om meer rust in mijn leven te vinden?

Terwijl ik mijn to do-lijst doorneem constateer ik dat ik nog 43 punten heb staan die ik eigenlijk moet doen. Gelukkig valt niet alles in het vakje urgent/belangrijk. Dat scheelt, maar toch. De lijst is lang, te lang…

In mijn hoofd schiet ook van alles heen en weer. Hoe vind ik rust in chaos? Was Jezus chaotisch? Ik kan me geen enkel verhaal of citaat bedenken waarin je leest dat Hij een chaoot was. Waarom eigenlijk niet? Hij was toch ook mens?

Jezus beheerste iets in het leven waar wij ook ware professionals in moeten worden. Als we die tip onder de knie krijgen, zal rust meer en meer een onderdeel van je totale zijn worden.

 • Tip 1: Ken je prioriteiten
  Jezus wist waar Zijn prioriteiten lagen. Hij wist waartoe Hij geroepen was hier op aarde. Hij maakte niet de hele dag ‘selfies’, was niet met Zijn imago bezig. Hij vroeg Zijn leerlingen niet bij te houden of het aantal ‘likes’ al toenam bij de mensen.
 • Tip 2: Leef je roeping
  Hij deed waartoe Hij geroepen was. Hij deed eerst wat het belangrijkste was.
 • Tip 3: Leef vanuit rust, stop met ‘haasten’
  Jezus rende niet van dorp naar dorp, Hij liep. Adem in en adem uit. Nergens lees je dat Hij haast had.

Wat is echt belangrijk in jouw leven? In deze bizarre tijd van COVID-19 is veel wat belangrijk was, veranderd in onbelangrijk. Liefde, relaties en gezondheid staan bovenaan op ons gezamenlijke levenslijstje. De rest volgt pas veel later.

In de Bijbel lezen we dat het Gods Geest is die ons rust en leven brengt:

 • “Maar het werk van de Geest brengt leven. Daarom laat dat werk nog veel méér van Gods macht en majesteit zien.” (2 Korintiërs 3:8, BB)  
 • Gods Geest gaf hen rust, zoals vee rust vindt in het groene dal.’ Heer, zo heeft U uw volk geleid en zo bent U beroemd geworden.” (Jesaja 63:14, BB)  

Middenin jouw wanorde, brengt Gods Geest orde.

Middenin jouw onrust, brengt Gods Geest rust.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

 1. Cynth op 27 mei 2020 om 8:54 am

  Goedendag!
  Wat helpt dit stuk me goed bij het meer bewust worden van het zoeken en ORGANISEREN van Rust! Zeker ook door de 3 punten! Wat vind je werkelijk van belang? Besef dat er een roeping ligt op je Leven! En ga vertragen in je leven. Haasten is zeker voor mij van toepassing en wil ik zoo graag anders.. vandaar “vertragen”
  Mooi ook de bijgevoegde Bijbeltekst:
  “Gods Geest gaf hen rust, zoals vee rust vindt in het groene dal.’ Heer, zo heeft U uw volk geleid en zo bent U beroemd geworden.” (Jesaja 63:14, BB)

Laat een reactie achter