Ik Wonder Jou’ in Oekraïne

17 mei 2022

Ik voelde een diepe, donkere deken over me heen vallen op het moment dat ik hoorde dat president Poetin Oekraïne was binnengevallen. Mensen schuilen in de kelders. In de metrostations zitten honderden angstige gezinnen op de grond. Hartverscheurend. Een vader die zijn dochtertje een laatste kus geeft. Inmiddels is het duidelijk dat de gevolgen verschrikkelijk zijn.

Steve, Vitaly en Roman, mijn collega’s in Oekraïne

Steve, Vitaly en Roman zorgen voor de russische versie van Ik Wonder Jou (A Miracle Every Day). We horen hun verhalen en zijn dankbaar dat, door al het oorlogsgeweld heen, de ‘Ik Wonder Jou familie’ daar hecht is. Elke ochtend ontvangen ze de bemoedigende mail, zoals jij deze ook ontvangt. Tussen alle dreiging door is daar de Hemelse verbinding. Samen bemoedigende teksten lezen, samen hetzelfde gebed uitspreken en weten dat je niet alleen bent.

Wil je bidden voor jouw broers en zussen in deze bedreigde gebieden?
Wil je de namen van Steve, Vitaly and Roman noemen voor Gods troon?

Wat kun jij doen, als een ander verdriet heeft?

‘Help elkaar met de moeilijke dingen in het leven…’  (Galaten 6:2, BB) 

Paulus gaf aan dat hij vurig voor anderen bad. Vergeet alsjeblieft niet voor anderen te bidden. Vandaag daag ik je uit om een moment de tijd te nemen voor gebed voor Oekraïne.

Mijn kinderen, ik bid vurig voor jullie en doe mijn uiterste best voor jullie. En dat blijf ik doen totdat Christus helemaal zichtbaar is in jullie.’  (Galaten 4:19, BB)

Zullen we samen bidden?
Heer, wees de mensen in Oekraïne genadig. We bidden dat Uw bescherming wonderlijk groot mag zijn. Het verdriet is groot. Wilt U troosten. Zoals U dat kan, kan niemand anders dat. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?