Ik wil het!

12 mei 2021


“Ik wil, ik wil, ik wil het!”

Tegen de tijd dat Sinterklaas in het land was, begonnen mijn boys wat ‘hebberig’ te worden. De boekjes met speelgoed waren als een Bijbel voor hen. Elke avond opnieuw keken ze erin en het verlangen dat te krijgen wat ze wilden, groeide.

Als jij je zinnen hebt gezet op een glimmende, elektrische bolide die je stilzwijgend over de autoweg laat rijden, dan kun je soms nergens anders aan denken. Of je loopt door de winkelstraat en ziet in de etalage precies die schoenen die jij wilt. 

“Ik wil het!”
Ken je dat gevoel?

Loslaten is vooral lastig als het gaat om iets wat ons verlangen te pakken heeft. 

Kun je gelukkig zijn, ondanks dat je niet krijgt wat je wilt?

Ja, dat kan. Zeker als kind van God. 

Je moet daarvoor leren loslaten. Maar hoe moet je loslaten als je iets per se wilt hebben? 

  1. God helpt je om nieuw verlangen in je hart aan te wakkeren, waardoor je makkelijker je eigen verlangen kunt loslaten. Hij laat ons de schoonheid zien van het leven met Hem. Door telkens in zijn ‘Geschenkboek’, de Bijbel, te lezen, gaat ons verlangen om Zijn beloften te ontvangen toenemen. “Vertrouw met je hele hart op de Heer, en vertrouw niet op je eigen wijsheid.” (Spreuken 3:5, BB)
  2. Dankbaarheid helpt ons los te laten wat we willen hebben, maar nog niet bezitten. Jezus roept ons op om in ons leven dankbaarheid te oefenen. Dankbaar voor wat je wel hebt. “Dank God altijd, wát er ook gebeurt. Want dat is wat God van jullie wil nu jullie bij Jezus Christus horen.” (1 Thessalonicenzen 5:18, BB)

Zullen we samen bidden? “Heer, vul mij met een diep verlangen naar wat U mij wilt schenken, zodat loslaten mij beter afgaat. Ik wil zo graag de volheid van Uw liefde omarmen in mijn leven. Uw genade is mij genoeg. In Jezus’ naam. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?