Ik wil hebben wat God belooft

06 juli 2023

‘Ja maar, je hebt het beloofd!’ 

Heb je deze zin ook regelmatig uitgesproken naar je ouders? Zeg je dit ook tegen je hemelse Vader? ’Ja, maar, U heeft het beloofd!’

Wat in ieder geval vast staat, is dat we God nooit hoeven te helpen herinneren aan Zijn beloften. Je hoeft ook nooit bang te zijn dat Hij zijn belofte niet nakomt. 

Toch vind ik het soms moeilijk om geduldig en vol vertrouwen te wachten op het uitkomen van de beloften van God. Ik begrijp dan niet dat Hij belooft dat Hij ons altijd hoort en wil verhoren; ik heb al aardig wat vragen naar de hemel gezonden, waar ik nog geen antwoord op heb gekregen. Herken je dat?

En dan wordt het spannend: vertrouwen we echt op onze Vader? Vergeet vooral ook niet dat God niet in tijd denkt. Hij is de tijd. Wanneer Hij ons antwoordt, staat niet vermeld in de Bijbel. Hij is het antwoord!

De volgende tekst van Petrus vind ik zo inspirerend:

‘Het is belangrijk dat we Hem steeds beter leren kennen. Want dan kan Hij ons door zijn goddelijke kracht ook steeds meer helpen. Hij zal ons dan alles kunnen geven wat we nodig hebben om te leven zoals Hij het wil en om Hem te dienen. Hij heeft ons geroepen om Zijn hemelse macht en eer met ons te delen. Hij heeft ons kostbare en grote beloften gedaan. Daardoor zijn we ontsnapt aan dood en bederf. Nu kunnen we nieuwe mensen zijn die op God lijken.’
(2 Petrus 1:3-4, BB)

Je hebt alles wat je nodig hebt om als een nieuw mens die op God lijkt, te leven.  

Onmogelijke situaties in je leven,
zijn het perfecte uitgangspunt voor een wonder. 

Laat je vandaag bemoedigen door Gods belofte en vergeet nooit dat jij een wonder bent!

Bezinningsvraag:

  • Welke belofte van God zie jij op dit moment graag werkelijkheid worden in je leven? 

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?