Ik voel me nog steeds schuldig

12 juli 2022

Ik bid om vergeving, maar ik voel me nog steeds schuldig.
Herken je dat?

Jouw schuldgevoel is realiteit voor jou.
Je voelt het. Schuldgevoel drukt je neer. Je blijdschap is weg. Vrede in je hart heeft zich verstopt. Mag ik je vandaag bemoedigen met de volgende tekst uit Gods woord?

Daarom mogen we áltijd vol vertrouwen naar Gods troon komen.
God verlangt ernaar om ons te vergeven.
Daarom zullen we van Hem vergeving krijgen wanneer we verkeerd hebben gedaan. Want Hij zal altijd goed en vriendelijk voor ons zijn.
Hij zal ons op het juiste moment te hulp komen. Hebreeën 4:16 BB            

God belooft dat Hij ons wil vergeven. Punt.
Daar kun je zelf niets aan toevoegen.
Je kunt er niets vanaf snoepen. Je kunt het niet minder krachtig maken.
Je kunt het niet voor 80% ontvangen. De Bijbel leert ons dat Gods vergeving volledig is. Totaal. 100% onvoorwaardelijke vergeving. Dat is genade. Je hebt het niet verdiend en toch krijg je het.

Gods woord staat boven je gevoel.
Als jij dus gebeden hebt, denk dan niet dat het geen zin had dat je bad.
Gods woord zegt dat Hij jouw gebed hoort.

Wat ons gevoel ons vertelt, is onze realiteit.
Wat Gods woord ons vertelt, is de waarheid.

Spreek Gods waarheid uit over je leven.

Zullen we dit samen doen?
“Dank U wel, dat U mij in alles vergeving heeft geschonken. U heeft mijn schuld en schaamte op Uw schouders genomen zodat ik daardoor kan worden vergeven. Ik geloof Uw woord en vertrouw erop dat mijn gevoel hierop zal gaan afstemmen. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?